logo

Актуелности

Састанак са војним пензионерима

 

 

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и члан Већа, Саша Вићентијевић, разговарали су данас са руководством младеновачког одбора Удружења војних пензионера Србије.

Поводом 15. септембра, Дана Удружења, ова организација у знак успешне сарадње уручила Повељу председнику Глишићу и Захвалницу члану Већа, Вићентијевићу. Састанак је био и прилика за разговор о текућим проблемима Удружења, од смештаја до статусних питања о чему су представнике општине обавестили Предраг Степић, председник Удружења, Спасо Јањић, председник Надзорног одбора и секретар Удружења, Слободан Радивојевић.

Како нам је Радивојевић рекао, младеновачки одбор окупља 123 члана са територија општина Младеновац и Сопот. Две трећине чланства су носиоци пензија док су остали наследници пензија, углавном супруге. Најмлађи члан Удружења има 40 година, а статус војног пензионера стекао је приликом бомбардовања касарне у Малој Врбици, док је најстарији члан напунио 94 године.

Удружење се налази у бившим просторијама Војног одсека, код школе "Момчило Живојиновић", финасирају се из чланарина, а редовно учествују на општинским конкурсима за пројектно финансирање. Осим правне помоћи које пружају чланству, Удружење обезбеђује и новчану помоћ, углавном за куповину лекова, материјално угроженим члановима.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.