logo

Актуелности

Одржан јубиларни Сабор виноградара и воћара

 

Поводом 14. фебруара, Светог Трифуна славе Удружења виноградара и воћара општине Младеновац, одржан је 20. Сабор произвођача вина и ракије у Мотелу "Војиновић". Генерални спонзор сабора је градска општина Младеновац. 

Сабор се традиционално организује како се би се посепешио развој виноградарства и воћарства на подручју општине Младеновац где је од 28.000 хектара обрадивих површина, око 5.000 хектара је под засадима винограда и воћњака. Удружење виноградара и воћара општине Младеновац има преко 280 чланова, а ове године учествовало је 62 произвођача ракије и вина, са преко 100 узорака. 

Стручна комисија на челу са проф. др Слободаном Јовићем, нашим најпознатијим енологом и сомелијерима Милошем Милићевићем и Робертом Бодом оценила је најбоља вина и ракије произведена у 2016. години. На слави Удружења, додељене су награде најбољим произвођачима у категоријама бело вино, розе, ружица, црвено вино, шљивовица, лоза, комовица и воћна ракија. Домаћини славе био је Владимир Марић из Кораћице. 

Овогодишњи Сабор, отворио је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац. Он је домаћину честитао славу и пожелео воћарима добар род.

– Као председнику градске општине Младеновац, која је покровитељ овогодишњег Сабора, драго ми је да што сам у вашем друштву на обележавању славе Светог Трифуна као и дведесетог Сабора виноградара и воћара општине Младеновац.

Напорним радом, улагањем и сталним усавршавањем младеновачки воћари су постали највиталнији део наше пољопривреде. Ваши производи својим квалитетом увек налазе пут до домаћих и страних купаца, а у тешким економским временима, много пута сте показали и доказали да сте способни, вредни и сналажљиви домаћини. 

Општина Младеновац вам дугује захвалност јер сте својим производима трајно везали имена нашег града и села за симбол квалитетне и здраве хране и пиће што је данас реткост.

Драго ми је што је градска општина Младеновац у прилици да буде покровитељ окупљања и дружења оволиком броју домаћина из наше општине. Сигуран сам да ни једна организација у нашој општини не може да окупи оволики број квалитетних људи као што то чини Удружење виноградара и воћара на својој слави. 

Домаћину славе, господину Владимиру Марићу и његовој породици честитам славу уз жељу да је проведу у добром здрављу и расположењу. Свима вама, воћарима и виноградарима желим добро здравље, родну годину и добру бербу - рекао је Глишић.

 

Најбољим произвођачима вина и ракија дипломе су уручили Владан Глишић,председник градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду и Никола Милисављевић, председник Удружења виноградара и воћара општине Младеновац


Награде :

 

Бела вина

1. место - Аврамовић Негован, Дубона

2. место - Нешић Стефан, Мала Врбица

3. место - Марковић Слободан, Велика Крсна

Вино розе и ружица

1. место - Дарко Благојевић, Село Младеновац

2. место - Нешић Стефан, Мала Врбица

3. место - Аврамовић З. Милош, Дубона

Црвено вино

1. место - Дарко Благојевић, Село Младеновац

2. место - Жељко Живановић, Кораћица

3. место - Вукадиновић Владимир и Немања, Границе

Шљивовица

1. место - Милисав Марковић, Пружатовац

2. место - Јовичић Андрија, Влашка

3. место - Јанковић Раде, Кораћица

Комовице и лозе

1. место - Марић Владимир, Кораћица

2. место - Милош Пантић, Рајковац

3. место - Жељко Живановић, Кораћица

Воћне ракије

1. место - Марић Владимир, Кораћица

2. место - Жељко Живановић, Кораћица

3. место - Петар Миловановић, Јагњило

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.