logo

Култура

Победници ликовног конкурса "Храмови су у нама"

 

Учесници ликовног конкурса "Храмови су у нама" организованог поводом Светосавске академије, изложили су синоћ своје радове у Центру за културу.

Ликовни конкурс је организовала градска општина Младеновац у сарадњи са младеновачким школама, а учествовали су ученици од 5 до осмог разреда и ђаци средњих школа. Осим радова који су приспели на конкурс, посетиоци изложбе могли су да погледају и дела ученика ликовне секције Гимназије.

Чланови комисије, Дејан Степановић, Јасмина Матовић и Наташа Василић, након оцене приспелих радова, за најбоље су прогласили слике Невене Терзић (прво место, Гимназија), Вука Анеског (друго место, ОШ Живомир Савковић, Ковачевац) и Бојане Станојевић (треће место, ОШ Момчило Живојиновић)

Изложбу је отворила народна посланица Наташа Јовановић која је победницима уручила награде, комплете сликарског прибора.

– Поштовани ученици, наставници, суграђани, у име градске општине Младеновац желим да се захвалим нашим ђацима као и организатору младеновачкој Гиманзији, на учешћу на ликовном конкурсу и изложби "Храмови су у нама".  Као бившем просветном раднику, школа ми је увек у срцу као и све што се организује у школама.  Задовољство ми је што сам уочи великог школског празника, дана Светог Саве, у друштву младих људи који на овакав начин развијају своје таленте и креативност.

Показали сте да је уметност најбоља веза између изворних идеја Светог Саве и савременог доба. Кроз ваше радове се види да сте на свој, јединствен начин, разумели, усвојили и нама пренели основне тековине светосавља - хуманост, толеранцију и жељу за знањем. Победницма конкурса честитам на изузетним радовима. Градска општина Младеновац вам је припремила мале поклоне и трудићемо се да подржимо све акције које промовишу креативност младих људи. Срећан вам празник уз жељу да лепо проведете предстојећи зимски распуст и хвала вам што чините за наш град – рекла је Јовановићева.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.