logo

Спорт

Ћирић освојио европско сребро

 

Младеновчанин Јован Ћирић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре одржаном у Софији.

На 44. Европском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре (14-21 година) које се одржало у Софији од 17-19 фебруара такмичар Карате клуба "Младеновац", Јован Ћирић бранио је боје Србије у категорији јуниора борбе - 68кг. Ћирић је у конкуренцији 39 такмичара Европе у шест мечева изборио сребро. На првенству је учествовало рекордних 50 земаља са преко хиљаду такмичара, а у Јовановој категорији надметало се 39 бораца из исто толико држава.

На путу до сребра победио је у првом колу такмичара Косова са 1:0, у другом Данца 8:0 који је касније освојио бронзу, у трећем Мађара 2:0, у четвртфиналу неугодног Енглеза Листера 1:0 и у полуфиналу одличног Гок Самеда из Турске, освајача европских и светских медаља.

Карате клуб "Младеновац" после дужег времена добио је још једну европску медаљу у јуниорској конкуренцији. Последњу је освојила Јелена Миливојчевић у Новом Саду 2011. године у конкуренцији млађих сениорки борбе.

Одличан наступ имао је и други представник младеновачког клуба, јуниор Милош Радојевић  који је заустављен у четвртфиналу у мечу у коме је до 2 секунде пред крај имао победу и пласман у полуфинале што би му омогућило две шансе за медаље.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.