logo

Спорт

Пријем за Карате клуб "Младеновац“

altПредставници градске општине Младеновац угостили су такмичаре, тренере, и руководство Карате клуба "Младеновац" чији чланови су на најбољи начин резултатски отворили 2017. годину.

Клуб из Младеновца је од почетка година направио неколико ванредних резултата на домаћој и иностраној сцени и то у свим узрасним и такмичарским категоријама. Успешна година је почела апсолутном доминацијом у најмлађим категоријама полетарца, пионира и нада, преко сребрне медаље Јована Ћирића на Европском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре и коначно великог успеха Марка Антића који је као репрезентативац Србије освојио сребрну медаљу на 52. Европском првенству за сениоре у турском граду Коџаели. Антић је после три победе, у конкуренцији 27 бораца из исто толико држава у финалу са 1:0 изгубио од Летонца Калнинса Калвиса.

Треба подсетити да је Марко Антић током досадашње каријере освојио светску бронзу у Паризу 2012, европску бронзу 2016. у Монпељеу, а прошле године и медитеранско злато, као и турнир карате Премијер лиге у Салцбургу.

altНа досадашње резултате Карате клуба "Младеновац" али и на такмичења за која се увелико спремају, присутне су подсетили тренери и руководство клуба, Слађана Стојковић, Александар Ранисављевић, Никола Протић и Драгослав Стојковић.

Председник клуба, Слађана Стојковић, рекла је да клуб стоји на чврстим темељима, пре свега захваљујући раду са младима, односно једној од најбољих карате школа у Србији која почива на деценијама рада и годинама уназад даје шампионе у старијим категоријама.

У име градске општине Младеновац на великом успеху и пре свега квалитетном спортско – педагошком раду, такмичарима, тренерима али и родитељима, честитали су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Горан Спасојевић, члан Већа задужен за спорт.

Глишић је честитао младим каратистима на дугогодишњем успешном представљању наше државе и града на домаћим и међународним такмичењима. Он је истакао да је Карате клуб "Младеновац" најуспешнији спортски колектив у Младеновцу, а Марку Антићу је пожелео успеха у предстојећим такмичењима.

alt€“ Марко је витез спорта нашег града и волео бих да се млади угледају на њега. Наше честитке сигурно иду и породицама ових младих такмичара јер и они подносе велики терет и одрицање током сваког такмичења. Спорт прави велике и добре људе и врхунске шампионе, а општина Младеновац ће се трудити да обезбеди што више средстава како би достојно наградила овакве врхунске резултате као што је Антићев.

Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац, задужен за спорт најавио је потписивање уговора између Карате клуба "Младеновац" и Спортског савеза Младеновац, чиме би се остварио законски исправан "канал" финансирања припрема и врхунских резултата чиме би се спортисти растеретили финасијског оптерећења и тензија пред пут на свако велико такмичење. Он је истакао да спортисти морају унапред да знају шта их очекује када постигну ванредне резултате који служе на понос и Србији и Младеновцу.

 

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.