logo

Акција "Сат за нашу планету" у Младеновцу

 

Градска општина Младеновац, и ове године, узима активно учешће у глобалној акцији "Сат за нашу планету", које се одржава у суботу, 28. марта 2015. године, у термину 20:30 до 21:30 часова. Тада ће, симболично, на сат времена, бити искључени са напајања електричном енергијом Градски парк, са делом Улице краља Александра Обреновића (од Црквене улице до Улице Николе Пашића), као и Градски трг. 

- Ово су локације где нам техничке могућности то дозвољавају. Верујем да ће се искључењем расвете у овом термину придружити и многи грађани, организације и институције на територији општине са заједничким циљем - слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо. Почевши од 2009. године када је акција први пут организована у Србији и градска општина Младеновац је међу 89 градова и општина које се, сваке године, активно прикључују обележавању манифестације - каже Јасминка Прокић, помоћник председника општине и координатор ове акције.

Покретач ове акције је Светски фонд за природу (WWF), широм света позната, независна организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица као и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља. Мисија WWF-а је да заустави уништавање животне средине и да створи будућност у којој људи живе у складу са природом путем очувања светске биолошке разноврсности, одрживог коришћења природних ресурса и смањења загађења и претеране потрошње.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.