logo

Градска вода здравствено исправна

 

 

По захтеву ЈКП "Младеновац", Градски завод за јавно здравље и хуману екологију, Београд, обавио је испитивање воде за пиће са Централног градског водовода. Обављене анализе показале су да је вода за пиће здравствено безбедна за употребу.

Акредитована Лабораторија за испитивање - Лабораторија за хуману екологију и екотоксикологију, Градског завода за јавно здравље, извршила је 4. марта ове године узорковање воде за пиће са објекта Централни водовод (локације : Ваздушни вентил Рајковац, Резервоар 1, Село Младеновац и Бунар Кланица)

Хемијска анализа на ове три локације показала је да узорци хемијски не одговарају услед повећане количине амонијака и гвожђа (Рајковац), гвожђа и мангана (Бунар Кланица) и гвожђа (Село Младеновац)

Микробиолошка анализа сва три узоркa показала је да узорци микорбиолошки одговарају.

У закључку и оцени обављених анализа узорака наводи се да :

"Имајући у виду да утврђене вредности свих испитиваних параметара у узорку одговарају препорукама Светске здравствене организације (WHO Guidelines for Drinking Water, 4th edition, 2011.), оцењује се да је узорак здравствено БЕЗБЕДАН сходно одредбама Закона о јавном здрављу ("Сл. гласник РС", бр. 72/09), чл. 11 и Закона о безбедности хране ("Сл. гласник РС", бр. 41/09), чл.25.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.