logo

Младеновац добио "Нивеа" игралиште

 

 

Представници компаније "Бајсдорф" и градске општине Младеновац, званично су данас отворили ново дечије игралиште испред Спортског центра. Ово је прво такво игралиште на територији Града Београда и прво које је ове године изграђено у Србији.

Модерно дечије игралиште опремљено је савременим справама које су  донација компаније "Бајсдорф", а изграђено је уз учешће и подршку градске општине Младеновац и помоћ младеновачких предузећа "Метекс" и "Промотер". Jавно предузеће "ДИП Mладеновац" је инвеститор темеља и подлоге, а компнија "Бајсдорф" је испоручила и уградила комплетан мобилијар. Вредност игралишта је 3.514.220,00 динара.

Игралиште је данас свечано отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Он је поздравио окупљену децу и родитеље и захвалио се свима који су допринели остварењу овог пројекта.

– Пре свега као родитељ и Младеновчанин, тек онда као председник општине, морам да кажем да ми је велико задовољство што сам данас са вама на отварању једног од најлепших објеката у нашој општини. На жалост, за непуне три године колико сам на овом месту, било је врло мало оваквих догађаја на које и као председник општине, али и као грађанин Младеновца могу да будем поносан.

Економска ситуација у нашој општини је тешка, наш општински буџет је опетерећен наслеђеним обавезама. Људи у Младеновцу тешко живе, а нажалост то увек осећају и деца. Ипак, ако ми одрасли морамо да носимо тај терет, дужни смо да бар нашој деци сачувамо радост детињства и одрастања.

Зато је овај објекат много више од игралишта и зато дугујемо велику захвалност компанији "Бајсдорф" која је донирала Младеновцу ово дечије игралиште. У име грађана Младеновца захваљујем се представницима компаније "Бајсдорф" на вредној донацији у најмодернијим справама којима је опремљено игралиште на којем ће наши најмлађу суграђани уживати.

Захваљујем се и фирмама "Метекс" и "Промотер" које су учествовале у изградњи и нашим јавним предузећима које су радиле на припреми подлоге за игралиште. Сви ви сте показали да у Србији и Младеновцу постоје компаније које имају осећај друштвене одговорности.

Сигуран сам да смо данас сви заједно урадили велику ствар за наш град и да смо испунили циљ да изградњом безбедног места за игру омогућимо породицама да што пријатније заједно проводе време. На крају, замолио бих све Младеновчане да покажу одговорност и чувају ово игралиште како би нам што дуже трајало – рекао је Чокић.

У име донатора, компаније "Бајсдорф", произвођача познатог бренда "Нивеа", окупљнима се обратила Данијела Гвозденић, маркетинг менаџер компаније.

– Огроман број насмејаних лица и родитеља који сте данас овде, само потврђује одлуку коју смо пре неколико месеци донели, да и Младеновац буде град који ће добити ново Нивеа дечије игралиште.

Велику захвалност изражавам и општини Младеновац јер су и они били спремни да чују ваш глас, а ми као бренд пратиом глас свих наших грађана. Бренд "Нивеа" са заснива на вредностима које оснажују породице, као што су блискост и одговорност. Циљ нам је да широм Србије направимо што више безбедних дечијих игралишта где ће родитељи и деца проводити време заједно и уживати у игри. Ово је једанаесто по реду игралиште у Србиј од средине 2013. године када смо почели акцију. Уживајте у благодетима, и само вас молим у име бренда "Нивеа" да чувате игралишта да вам што дуже траје – рекла је Данијела Гвозденић.

У знак захвалности и успешне сарадње, Дејан Чокић, председник општине Младеновац, уручио је копанији "Бајсдорф" јавно признање Плакету градске општине Младеновац, која се додељује за изузетне заслуге у развоју општине и њеној промоцији.

 

Такође, Чокић је и представницима младеновачке фирме "Промотер" уручио Захвалницу општине Младеновац за помоћ у изградњи игралишта. Окупљеним малишанима председник општине је поделио поклон мајце.

После свечаног отварања, приређен је богат забавни програм у оквиру Дечијег фестивала "Младеновац 2015." Малишани су имали прилику да погледају мјузикл за децу "Брилијантин" који су припремили полазници Драмског студија "Арлекино бурлеска" из Младеновца, програм КУД "Шумадија" из Влашке, КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца и бројне уметничке радионице.

Што се тиче донатора овог лепог и вредног игралишта компаније "Бајсдорф", која у Србији званично послује од 2001. године, њени производи су присутни на нашем тржишту још од давне 1931. године. Са више од 125 година дугом традицијом и искуством на подручју истраживања и развоја производа за негу и лепоту коже, као што су Нивеа, Лабело, Еуцерин и други. Компанија "Бајсдорф"  је у жељи да помогне сређивање паркова и опремање запуштених игралишта, ослушкујући глас народа преко друштвених мрежа, покренула грађански активизам и друштвену одговорност надлежних органа и служби. Резултат тога су изграђена и опремљена  игралишта широм Србије.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.