Актуелности

Обавештење Штаба за ванредне ситуације

Објављено у Актуелности.

Дана, 28.12.2023. године одржан је састанак представника Градске општине Младеновац и кинеске компаније „Home Hardwood“ d.o.o. која послује у објектима бившег Концерна „Петар Драпшин“.


Састанком је председавао председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, а присуствовали су и начелник комуналне милиције Бојан Ракановић, чланови Штаба за ванредне ситуације Иван Обрадовић и Дарко Ћебић, председник Привредног клуба Младеновац Александар Томић, као и представници неформалног удружења за заштиту животне средине.


Констатовано је да су консултанти кинеске фирме довели у заблуду своје клијенте и тиме нанели штету не само предузећу, већ и грађанима општине Младеновац.
Имајући у виду да су започето више кривичних и прекршајних процеса у складу са законима, представници „Home Hardwood“ d.o.o. су се обавезали да ће испоштовати све одлуке Штаба за ванредне ситуације и напустити локацију.


Такође, донели су одлуку о пресељењу своје производне делатности на другу локацију ван територије општине Младеновац.


Патроле комуналне милиције у наредном периоду ће обилазити и контролисати да ли се поступа у складу са наредбом Штаба и обавезама компаније „Home Hardwood“ d.o.o.


Штаб за ванредне ситуације Градске општине Младеновац

Homeharwood1
Homeharwood2
Homeharwood3
Homeharwood4
Homeharwood5