Актуелности

Изложба славских колача - празник традиције и креативности

Објављено у Актуелности.

На седмој по реду изложби славских колача, која је одржана у Дому културе у Влашкој у организацији Удружења „Од предака за будућност“, представило се 33 излагача из различитих крајева Србије.


За најлепши и најбоље припремљен славски колач, такмичиле су се жене из Осечине, Јагодине, Сврљига, Барајева, Пожаревца, Гроцке и Младеновца.


Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, похвалио је домаћине на успешно организованој манифестацији и истакао значај оваквих догађаја за очување културног наслеђа, националног идентитета и породичних традиција. Честитке је упутио и свим учесницама, као и добитницама награда на изузетном труду и креативности које су показале у припремању славских колача.


По оцени жирија, прво место и титулу за најбољи колач освојила је Љиљана Јевтић из Удружења жена Пударци, друго место припало је Зорици Мратинковић из Удружења жена из Дражња, док је треће место освојила Зорка Тодоровић, чланица Удружења „Од предака за будућност“. Награда публике припала је Марији Миросавић из Кораћице.


Посетиоци су, поред славских колача, имали прилику да уживају и у изложби домаће радиности младеновачких удружења, као и у наступима ученика Основне школе "Бора Лазић" и Културно-уметничког друштва "Шумадија", међу којима су били и најмлађи чланови КУД-а из Шепшина.

Slkolac1
Slkolac2
Slkolac3
Slkolac4
Slkolac5