logo

Актуелности

"Право на дом" за 23 породице

Уговори у оквиру пројекта "Право на дом", који је финансирала Европска унија, а за потребе економског оснаживања породица избеглих и интерно расељених лица, потписани су 23. јануара са суграђанима који су добили ову донацију.

Пројекат "Право на дом" усмерен је на подршку имплементацији локалних стратегија за интерно - расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији. Пројекта је финасиран из предприступних фондова Европске уније у вредности од 93.993,08 евра. Комесаријат за избеглице финансирао је овај пројекат са 1.194.277,00 динара. Градска општина Младеновац је пружила стручну помоћ, пре свега Комисија за споровођење пројекта састављена од запослених у Управи градске општине Младеновац.

У оквиру овог пројекта 23 породице са територије општине Младеновац добиле су донације. Изграђене су две монтажне куће, подељен је грађевински материјал за 15 породица, а шест породица добило је помоћ за економско оснаживање у виду техничке опреме, алата и механизације за покретање сопственог бизниса.

Данијела Милојкић из Управе градске општине Младеновац,  поздравила је присутне у име тима пројекта "Право на дом" и градске општине Младеновац.

- Пројекат је после две године завршен успешно и овде смо се окупили да озваничимо предају донација које сте примили од Европске уније, али путем пројекта који је општина Младеновац урадила - рекла је Милојкићева.

Уговоре са добитницима донације потписао је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

- Ово је једна од ретких ствари где сам заиста поносан што сам председник општине и што имам ту част и привилегију да са вама потпишем уговоре који вама доста значе. Сви знамо у каквим временима живимо и каква је ситуација, не само у нашој држави, него и у региону. Не бих изабрао тежи тренутак да будем председник општине јер ми у општини Младеновац имамо велика задужења из протеклог периода, кредити и неплаћена улична расвета. Буџет нам је доста мањи него претходних година.

Драго ми је што сам овде са својим сарадницима и хтео бих ту да издвојим Данијелу Милојкић која је доста помогла око овог пројекта, без ње дефинитивно не би успели у свему овоме. Општина ће гледати да у наредном периоду издвоји што више средстава за пројекте да би помогли нашим суграђанима, као што смо помогли вама - рекао је Чокић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.