logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Додатне информације и појашњења - јавна набавка горива

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Градска општина Младеновац
Адреса: Јанка Катића бр.6, Младеновац
Интернет адреса: http://www.mladenovac.gov.rs/
Број: 03.05.404-9/2014
Датум: 15.04.2014.године

На основу члана 63.став 3. Закона о јавним набавкам ("Службени бгласник РС" 124/2012), Комисија за јавну набавку сачињава

ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИJЕ И ПОЈАШЊЕЊА
У ВЕЗИ СА ПРИПРЕМАЊЕМ ПОНУДЕ ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ
МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ДОБАРА - ГОРИВО ЗА СЛУЖБЕНА ВОЗИЛА
ЈН број: 8/2014

На писани захтев заинтересованог лица упућен путем електронске поште дана 15.04.2014.године у 9:24 часова и 12:54 часова

1. Питање заинтересованог лица:
"Да ли је трећи додатни услов, односно 2 малопродајна објекта на аутопуту Београд-Ниш дискриминишући за већину потенцијалних Понуђача?
Малопродајне објекте на ауто путу има јако мали број Понуђача а потреба за таквим условом није у складу са реалношћу. Просечан аутомобил са пуним резервоаром и процечном потрошњом може да пређе од 600 до 800 километара што је скоро територија РС. Просто речено уколико крећете пут Ниша и резервоар напуните у Младеновцу, Ви са истим имате горива да одете и вратите се без потребе додатног сипања."
1.Одговори Комисије:
"Чланом 76. став 2. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник РС" број.124/2012)  Наручилац у конкурсној документацији одређује додатне услове за учешће у поступку јавне набавке у погледу финансијског, пословног, техничког и кадровског капацитета увек када је то потребно имајући у виду предмет јавне набавке"
Обзиром да се наше потребе не везују искључиво за територију Републике Србије већ и за територије суседних земаља, нагласак је стављен на техничке карактеристике тј. на број бензинских станица. Наводимо такође да је неопходно да понуђач поседује бензинске станице на аутопуту Београд-Ниш из горе наведеног разлога, а што је у складу са горе поменутим чланом Закона о јавним набавкама.

2. Питање заинтересованог лица:
"Питање у вези критеријума за доношење Одлуке, где Ви као критеријум за доделу уговора, наводите да је економски најповољнија понуда она која ће се бодовати цена са 60 пондера и продајна мрежа са 40 пондера.
Суштина Закона о ЈН је куповина предметног добра по најповољнијим ценама и самим тим уштеда у поступцима ЈН. Не значи да ће Понуђачи са већим бројем бензинских станица дати аутоматски и нижу понуду, јер на основу самог задатог критеријума дајете им могућност да дају увећане цене јер ће разлику надокнадити на броју бензинских станица.
Сматрамо да требате направити мању разлику у пондерисању однос цене и распрострањеност бензинских станица потенцијалног Понуђача."
2.Одговор Комисије :
"Чланом 85. став 2. тачка 1. и 7. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник РС" број.124/2012) "Критеријум економски најповољније понуде заснива се на различитим елементима критеријума у зависности од предмета јавне набавке, као што су:
понуђена цена;
техничке и технолошке предности."
Конкурсном документацијом одређено је да цена носи 60 пондера а рапрострањеност бензинских станица 40 пондера што је у складу са Чланом 85. став 2. тачка 1. и 7. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник РС" број.124/2012).

У складу са чланом 63, став 3. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник РС" 124/2012) наручилац ће послати одговор на постављено питање заинтересованом понуђачу и истовремено га објавити на Порталу јавних набавки и интернет страници наручиоца.


КОМИСИЈА:

Јелена Митровић Срећковић
Предраг Радовановић                           
Јадранка Александрић

03.05.404-9/2014 од 15.04.2014.године

Доставити:

Заинтересованом лицу које је тражило додатне информације и појашњења;

Објавити на:
- Порталу јавних набавки: www.portal.ujn.gov.rs
- Интернет страници наручиоца: www.mladenovac.gov.rs

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.