• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Уговори под лупом Градског правобранилаштва Штампа
13. август 2015.
 

 

Привремени орган одржао је данас радни састанак са представницима Градског правобранилаштва града Београда. Договорено је да Градско правобранилаштво заступа ГО Младеновац у поступцима поништаја уговора склопљених на штету општине Младеновац.

Конкретно, на данашњем састанку најдетаљније се говорило о уговорима за накнаду штете због рушења објеката склољених између физичких лица и ЈКП "Пијаце Младеновац", као и између овог јавног предузећа и градске општине Младеновац.

Секретар Привремног орагана, Весна Милић Сјеран, упознала је колеге из Града Београда са детаљима и документацијом везаном за овај случај. По овако склопљеним уговорима градска општина Младеновац од 1. октобра исплаћује физичким лицима месечне износе од 400 и 500 евра јер је преузела обавезе испуњења уговора од стране ЈКП "Пијаце Младеновац" који су изворни потписници уговора са дотичним лицима. Привремени орган је на једној од претходних седница обуставио ова плаћања.

По увиду у доступну документацију, на састанку је закључено да Јавно правобранилаштво градске општине Младеновац није поступало у складу са начелом заштите општинске имовине, те је утврђено више правних разлога за ништавост ових уговора.

Осим разговора о овим уговорима, Љиљана Благојевић, градски правобранилац са сарадницима, показала је изузетно интересовање за статус објеката на Кораћичкој бањи и објекат Старе Механе. Представници града Београда упознати су са детаљима ових поступака као и улогама појединих правних и физичких лица у општини и служби Катастра. Договорено је да се на ову тему одрже посебни састанци.