logo

Актуелности

Позив грађанима да предлажу измене Статута

 

Град Београд и дневник "Блиц" позивају грађане приградских општина да у коментарима оставе поруку које би надлеженост, ако пређу са града на општину, њима олакшале живот. Предлози ће бити прослеђени Комисији за измену Статута града.

Предлоге можете слати у коментарима на ЧЛАНАК у "Блицу, или на мејл  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Децентрализација Београда поделиће град на две зоне – и то градску, коју ће чинити десет централних општина, и приградску, са седам општина. Грађани приградских општина ће децентрализацијом многе послове за које су до сада долазили у Београд моћи да обаве у својим општинама, попут предаје докумената за легализацију објеката, остваривања права на социјалну заштиту, матерински додатак.

Скупштина града је у јануару 2014. донела Одлуку о промени Статута, чији је основни циљ децентрализација, а да би се она остварила, потребно је да се у сарадњи са републиком мења законски оквир. Изменама Закона о главном граду, на градске општине би требало да буду пребачене надлежности које су Граду Београду поверила министарства.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.