• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Одржана ЦЕДЕФ конвенција - Лидери одрживог развоја 2015 Штампа
27. новембар 2015.
 

Градска општина Младеновац учествовала је на завршној конвенцији Централно европског форума за развој ( ЦЕДЕФ) - Лидери одрживог развоја 2015 .

Наташа Јовановић, члан Привременог органа градске општине Младеновац, учествовала је на програмској конвенцији која има за циљ подстицање капацитете општина и градова Србије, суочених са све већим социјалним, економским и еколошким изазовима, а који ће одговорним и одлучним вођством али и применом напредних технологија постати конкурентни и одрживи градови. Програм обухвата свих 168 градова и општина Србије.

Иначе, конвенција се одржала под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарства рударства и енергетике РС, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине РС, Агенције за заштиту животне средине РС и Привредне коморе Војводине.

 

Програм "Лидери одрживог развоја" препознаје изузетно залагање лидера градова и општина у решавању ових проблема, уз примену нових форми финансирања, најсавременијих технологија развоја и постојећих домаћих и светских искустава.

Такође, Централно европски форум препознаје потребу градова и општина у Србији за технологијама које штеде енергију, време и новац.

У тежњи да локалне самоуправе буду што ефикасније и обезбеде бољи квалитет живота и животни стандард свих грађана, ЦЕДЕФ повезује локалне самоуправе које показују спремност да носиоцима технологија укажу на значајне инфраструктурне пројекте и пројекте у домену енергетске ефикасности.

 

 

На једном месту, ЦЕДЕФ окупља тзв. Премијер Лигу компанија које могу значајно да допринесу уштедама и подизању свеукупне ефикасности локалних самоуправа: Телеком Србија, Минел Schreder, Miteco, Кнауф Insulation, Naue Opticus, Banca Intesa, ДДОР Нови Сад, Viessmann, LG, Arup.

На скуповима ће бити представљени и модели финансирања развојних пројеката градова и општина Србије.