logo

Актуелности

Одржана ЦЕДЕФ конвенција - Лидери одрживог развоја 2015

 

Градска општина Младеновац учествовала је на завршној конвенцији Централно европског форума за развој ( ЦЕДЕФ) - Лидери одрживог развоја 2015 .

Наташа Јовановић, члан Привременог органа градске општине Младеновац, учествовала је на програмској конвенцији која има за циљ подстицање капацитете општина и градова Србије, суочених са све већим социјалним, економским и еколошким изазовима, а који ће одговорним и одлучним вођством али и применом напредних технологија постати конкурентни и одрживи градови. Програм обухвата свих 168 градова и општина Србије.

Иначе, конвенција се одржала под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарства рударства и енергетике РС, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине РС, Агенције за заштиту животне средине РС и Привредне коморе Војводине.

 

Програм "Лидери одрживог развоја" препознаје изузетно залагање лидера градова и општина у решавању ових проблема, уз примену нових форми финансирања, најсавременијих технологија развоја и постојећих домаћих и светских искустава.

Такође, Централно европски форум препознаје потребу градова и општина у Србији за технологијама које штеде енергију, време и новац.

У тежњи да локалне самоуправе буду што ефикасније и обезбеде бољи квалитет живота и животни стандард свих грађана, ЦЕДЕФ повезује локалне самоуправе које показују спремност да носиоцима технологија укажу на значајне инфраструктурне пројекте и пројекте у домену енергетске ефикасности.

 

 

На једном месту, ЦЕДЕФ окупља тзв. Премијер Лигу компанија које могу значајно да допринесу уштедама и подизању свеукупне ефикасности локалних самоуправа: Телеком Србија, Минел Schreder, Miteco, Кнауф Insulation, Naue Opticus, Banca Intesa, ДДОР Нови Сад, Viessmann, LG, Arup.

На скуповима ће бити представљени и модели финансирања развојних пројеката градова и општина Србије.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.