logo

Актуелности

Сертић најавио преговоре о приватизацији "Драпшина"

 

Министар привреде у Влади Републике Србије Жељко Сертић, рекао је да ће се на државном нивоу наставити преговори са компанијом из Белорусије која је заинтересована за приватизацију младеновачког "Петра Драпшина".

– Ми ћемо већ почетком јануара имати званичне разговоре са компанијом из Белорусије које је показала интересовање за "Петар Драпшин" и њихов долазак и заинтересованост за наставак разговора је пре неколико дана званично потврђен преко амбасаде. Услов за наставак разговора је био реализација првог дела који смо већ завршили у "Драпшину", а то је било одвајање једног дела фирме који је преузела наменска индустрија – рекао је Сертић.

На питања о будућности "Керамике", Сертић је рекао да је фирма у стечају, да је препродавана и да је у том процесу било доста посла и за полицију.

– Стечај је уведен да не би био продат рудник, јер без рудника нема производње ни у самој фирми. То је неодвојиви део. Било је заинтерсованих који су желели да купе само рудник, а остало их није интересовало. Покушаћемо у наредном периоду да урадимо максимално шта можемо за "Керамику".

Иначе, на трибини "Отворени дијалог привредника Младеновца", одржаној 10. децембра, било је, између осталог, и речи о будућим корацима Владе Србије у области субвенционисања привредника, гашењу непотребних агенција и улози локалне самоуправе у процесу оживљавања привреде.

Пожелевши добродошлицу гостима, Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да је трибина организована са циљем да се, у сарадњи са министром Сертићем, покрену питања од значаја за привреду општине Младеновац.

– Када смо преузели власт у општини Младеновац, затекли смо изузетно лоше стање, нарочито Туристичкој организацији и Спортском центру где су откривене бројне малверзације и кривични поступци су у току. Са поносом могу да кажем да ће рачун Спортског центра "Љубомир Ивановић Геџа" после пет година бити одблокиран. За четири месеца дошли смо до значајних резултата, исплатили бројна дуговања, а младеновачка јавна предузећа су, из великих губитака, дошла у ситуацију да годину заврше са позитивним салдом или на нули. Наша жеља је да грађанима Младеновца омогућимо боље услове живота, а то не можемо учинити без нових радних места – рекао је Глишић.

Обраћајући се присутнима, министар Жељко Сертић је подсетио на, како је рекао, веома важне ствари са којима се Влада Републике Србије сусретала у последњих годину дана, нагласивши да ни један локални проблем не може да буде решен ако не постоји решење на државном нивоу.

– Када је Александар Вучић преузео управљање Владом, то што се дешавало са младеновачким Драпшином, Керамиком и другим предузећима која су уништена, био је модел понашања у целој држави. Држава чини све да доведе стране инвеститоре у Србију. Нема дана да премијер Вучић не прими представнике неке компаније и разговара лично са њима. Зато нам је важно да политичка ситуација у земљи буде стабилна. Исто тако, од изузетне важности је и то који људи управљају локалном самоуправом. Ако имате општинску власт која разуме економију, она ће обезбедити услове за долазак инвеститора који ће отворити нова радна места – рекао је, између осталог, министар привреде Жељко Сертић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.