logo

Актуелности

Пријем за најбоље студенте

 

На пријему у свечаној сали "др Елси Инглис", чланови Привременог органа Владан Глишић и Наташа Јовановић, уручили су уговоре о стипендирању нашим најбољим студентима.

После завршеног Конкурса за доделу општинских стипендија, градска општина Младеновац ће у школској 2015/2016 години стипендирати 37 студента. Да би стекли право на општинску стипендију, академци су, између осталог, морали да имају просечну оцену свих положених испита током студирања најмање 9,00, да немају прекид и нису обновили ниједну годину током студирања, да студирају на високошколским установама чији је оснивач Република Србија као и да се финансирају из буџета Републике Србије. Месечни износ стипендије је 8.500 динара. 

Председник Привремног органа, Владан Глишић, честитао је студентима на постигнутом успеху и резултатима које постижу на факултетима. 

– Свакако је част бити у вашем друштву, јер у времену ерозије свих вредности, међу којима је образовање прво страдало, у времену негативне селекције, сумњивих приватних факултета и купљених диплома, ваш успех je утолико већи. Волео бих да су стипендије којима ћемо вам помоћи биле много веће јер сте то свакако заслужили.

Нажалост, на челу општине Младеновац наследили смо људе који су направили огромне дугове, који су више трошили по кафанама него на ваше стипендије. То је реалност које се и ми стидимо.

У данашње време, било би неправедно и лицемерно од вас тражити да по завршетку школовања останете у Младеновцу. Сви знамо каква је економска ситуација и како су прошли и ваши родитељи после приватизација које нису заобишле ни нашу општину. Зато имате пуно право да своју пословну каријеру започнете тамо где ће ваше знање умети да цене.

Знам да нико не воли да напушта свој град, породицу и пријатеље и зато ће нам бити главни циљ да кроз једну реалну стратегију развоја Младеновца направимо услове у којима ћете моћи овде да радите и оснивате своје породице – рекао је Глишић и најавио да ће општина Младеновац следеће године расписати конкурс за приправнике.  

– Задовољство ми је што сам са вама и надам се да ће оваквих пријем бити још више јер ви то свакако заслужујете. Велика нам је жеља била да спустимо критеријуме и да општински стипендисти буду сви са просеком преко 8.50 чак и 8,00. Нажалост, у овом тренутку када имамо доста проблема које покушавмо да решимо, морали смо да останемо у нивоу града Београда јер се и тамо захтева просек преко 9,00.  

Оно што можемо да обећамо, иако су стипендије мале, јесте да ће бити редовне и да ћете на њих моћи да рачунате сваког месеца – обећала је Наташа Јовановић, члан Привременог органа.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.