logo

Актуелности

Признања за младеновачке шампионе

 

Градска општина Младеновац организовала је пријем за младеновачке спортисте који су освојили медаље на међународним такмичењима одржаним током 2015. године.

Спортистима су на постигнутим резултатима, афирмацији спорта и промовисању Младеновца на овогодишњим међународним такмичењима честитали чланови Привременог органа Владан Глишић, Наташа Јовановић, Саша Вићентијевић и градски одборник Горан Спасојевић. Младеновачки бронзани, сребрни и златни шампиони симболично су награђени комплетима медаљона "Српске војводе" и "Хероине Великог рата".

Награђени спортисити у екипним и појединачним дисциплинама предложени су од стране Спортског савеза Младеновца док је младеновачке риболовце, учеснике Светског првенства у шаранском риболову, предложио спортски новинар Милосав Влајић.  

Владан Глишић, председник Привременог органа, рекао је да руководству општине Младеновац представља част и задовољство што су на крају године у прилици да угосте наше спортисте који су показали да су међу најбољима на међународним такмичењима. 

– Жеља нам је да оваква окупљања постану традиција. Циљ нам је да врхунски спортисти осете да нису заборављени, а као бивши спортиста, знам колико је задовољство осетити да јавност прати и вреднује ваше резултате и рад.  

Иако је тешко економско стање, трудићемо се да успоставимо планску и системску подршку спорту како би спортисти могли несметано да тренирају и да не долазе у ситуацију да размишљају како ће отпутовати на неко такмичења. За врхунске резулатете најзаслужнији су ваш таленат, упорност и свакодневни тренинзи. Ту, свакако, велике заслуге припадају и вашим тренерима и родитељима без чије подршке не бисте успели. 

Хвала вам што сте данас дошли да поделите успехе са нама, а општина Младеновац ће наставити да помаже развој спорта и спортске резултате. Захваљујем вам се на доприносу афирмацији спорта у граду и желим вам срећну и успешну Нову годину – рекао је Глишић и додао да успеси младеновачких спортиста утичу и на једну лепшу слику о нашем народу, држави и граду.

Честитајући спортистима на изузетним резултатима, Наташа Јовановић, члан Привременог органа, истакла је да ће новогодишњи пријеми спортиста постати традиција општине Младеновац.

– Ово је битно због вас али и како би сваке године јавност видела ко је од младеновачких спортиста осветлао образ нашег града. Пријатно сам изненађена што вас има у оволиком броју и унапред се радујемо вашим успесима у годинама које долазе – рекла је Јовановићева.

Горан Спасојевић, градски одборник, обавестио је присутне спортисте о изради стратегије спорта општине Младеновац у чију израду су укључени врхунски спортисити. Он је рекао да ће стратегијом развоја спорта 2016-2018 бити предвиђена изградња инфаструктуре како би спорт био на далеко вишем нивоу него претходних година. 

 

За освојена трећа места награђени су Марко Антић (Првенство Балкана у каратеу), Јелена Миливојчевић, (Европско регионално првенство и Првнство Балкана у каратеу), Михајло Митровић (Европско регионално првенство у каратеу), Анђела Исидоровић (Првнство Балкана у каратеу), Раде Питулић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Урош Гајић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Урош Матовић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Стефан Цветковић (ФЕД Куп у рвању), Александра Милутиновић (Првнство Балкана у каратеу), Вук Недељковић (стони тенис), Милош Марковић (Светско првенство у шаранском риболову), Добрица Петровић (Светско првенство у шаранском риболову), Милорад Кончар (Светско првенство у шаранском риболову), Тијана Радивојевић (Првнство Балкана у каратеу), 

За друга места на овогодишњим међународним такмичењима награђени су : Милица Милошевић (Међународни трофеј Београда за јуниорке и треће место на Меморијалном митингу "Александар Маринковић"), Милош Тривуновић (Првенство Балкана за ветеране и треће место на Балканској штафети), Весна Адамовић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Филип Папић (Првенство југоисточне Европе у рвању), Илија Антић (ФЕД Куп у рвању), Миња Симић (Европско првенство за сениоре). 

За прва места на овогодишњим међународним такмичењима награђени су : Иван Угриновић (Првенство Балкана за ветеране), Клуб ритмичко-спортске гимнастике "МИС" (Екипно такмичење у ритмичкој гимнастици) и Горан Јанићијевић (Отворено првенство Словеније у стоном тенису)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.