logo

Актуелности

Набавка аутоседишта за бебе

 

 

Привремени орган градске општине Младеновац донео је Одлуку о додели аутоседишта за бебе категорија 0+ .

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да се ради о специфичним седиштима која ће знатно повећати безбедност деце у саобраћају, не само у случајевима удеса, већ и приликом саме вожње, током промена брзине возила, исклизнућа или наглог кочења. 

Седишта се користе од првог дана дететовог живота па до годину дана старости. Монтирају се у смеру супротном од смера вожње због недовољно развијених вратних мишића детета, величине главе и изузетне осетљивости нервног система под силама удара. Средства за набавку дечијих аутоседишта у укупном износу од 500.000 динара, обезбеђена су од Секретаријата за саобраћај - Градске управе града Београда.

Иначе, Одлука о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта категорије 0+ ( од рођења до 13 килограма) донета је на предлог Комисије за безбедност саобраћаја на путевима, а у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац.

Право на доделу аутоседишта моћи ће остварити свака мајка (уз саобраћајну дозволу) са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије најмање годину дана пре дана рођења детета. Такође, ово право моћи ће искористити и отац детета (уз саобраћајну дозволу), под условом да мајка, из оправданих разлога, није у могућности да оствари то право, уколико испуњава прописане услове.

Ова Одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном листу Града Београд. Одлука и обрасци захтева биће објављени на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.