• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Установљене званичне општинске спортске манифестације Штампа
22. јануар 2016.
 

 

Привремени орган одредио је шест спортских догађаја који ће се одржавати под покровитељством градске општине Младеновац, а у организацији Спортског савеза Младеновца.

Усвојеном Одлуком о сталним манифестацијама из области спорта од значаја за градску општину Младеновац, као званичне општинске спортске манифестације, установљене су : Традиционални рвачки турнир "Љубомир Ивановић  Геџа", Базар спорта, Улични баскет (Три на Три) "С кошарком до звезда – с дрогом до понора", Улична трка Младеновац, Традиционални карате турнир "Ноћ Шампиона" и Традиционални новогодишњи Турнир у малом фудбалу. 

Манифестације се по привилу одржавају једном годишње. Средства за одржавање манифестације обезбеђују се у буџету градске општине Младеновац на основу сагледаног програма и предрачуна трошкова, а у складу са расположивим средствима. Поред буџетских средстава, организатор манифестације обезбеђује средства и из других извора, у складу са важећим прописима (донатори, спонзори и сл.).  

Како је у одлуци наведено сталне манифестације у области спорта које су од значаја за градску општину Младеновац су оне које својим значајем и садржајима презентују и афирмишу градску општину Младеновац и задовољавају потребе грађана у области спорта.

 Што се тиче Традиционалног рвачког турнира "Љубомир Ивановић Геџа", познато је да се годинама уназад ово такмичење одржава у Београду под организацијом Рвачког клуба "Партизан". 

Председник Привремног органа Владан Глишић, рекао је да иако Младеновац тренутно нема организационе и финансијске капацитете за преузимање овог међународног турнира, повратак овог такмичења у Младеновац представља дугорочни план општине Младеновац.   

– Ми ћемо помагати одржавање овог турнира, а у разговорима са РК "Партизан" покушаћемо, за почетак, да договоримо одржавање неких од квалификационих борби у нашем Спортском центру – рекао је Глишић.

Иначе, ова као и остале спортске манифестације добро су познате младеновачким љубитељима спорта, а пријатну новину, имајућу у виду досадшњи третман атлетике, свакако представља увођење Уличне трке Младеновац у календар званичних општинских спортских манифестација. 

Улична трка Младеновац  одржава се крајем септембра у организацији Спортског савеза Младеновца, а под покровитељством градске општине Младеновац и техничком организацијом Атлетског клуба Младеновац. Обухвата све узрасне категорије – од деце предшколског узраста, основих и средњих школа, сениоре, рекреативце (ветеране), лица са посебним потребама. У оквиру рекреативне категорије одржава се трка породица.

Што се тиче термина осталих манифестација, Базар спорта одржава се крајем марта и има за циљ да грађанима Младеновца представи све клубове и све спортове у Младеновцу и у непосредној комуникацији грађана са тренерима и спортским радницима афирмише подједнако све спортове. Улични баскет (Три на Три) "С кошарком до звезда – с дрогом до понора", одржава се од 16. до 19 јуна на отвореном терену у насељу "25.Мај". Традиционални карате турнир "Ноћ Шампиона" одржава се крајем октобра у у Спортско рекреационом центру "Љубомир Ивановић Геџа" док се Новогодишњи Турнир у малом фудбалу одржава у децембру месецу у Спортском центру.

На седници Приврменог органа од 21. јануара, усвојена је и Одлука о одређивању носилаца општинских такмичења у кошарци и рукомету. На основу опредељења градске општине Младеновац да посебну материјалну и организациону пажњу посвети школском спорту, обављени су разговори са представницима младеновачких школа.  Договорено је да основна школа "Живомир Савковић" из Ковачевца буде носилац општинског такмичења у рукомету, а Гимназија општинског такмичења у кошарци.

У наставку седнице усвојене су све тачке дневног реда. 

Д Н Е В Н И   Р Е Д

1. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЉИВАЊУ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА РЕЗУЛТАТЕ ПОСТИГНУТЕ НА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА РЕЗУЛТАТЕ ПОСТИГНУТЕ НА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

4. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О СТАЛНИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА ОД ЗНАЧАЈА ЗА ГРАДСКУ ОПШТИНУ МЛАДЕНОВАЦ

5.ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ОДРЕЂИВАЊУ НОСИЛАЦА ОПШТИНСКИХ ТАКМИЧЕЊА У  РУКОМЕТУ И КОШАРЦИ

6.ПРЕДЛОЗИ ЗАКЉУЧАКА О ОВЛАШЋЕЊУ ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА КОРИСНИЦИМА ОДРЕЂЕНИМ ОДЛУКОМ О ДОДЕЛИ ПОМОЋИ

7. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О КОРИШЋЕЊУ ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ

8.ПРЕДЛОГ ПЛАНА ЈАВНИХ НАБАВКИ ГО МЛАДЕНОВА ЗА 2016. ГОДИНУ

9. РАЗНО