logo

Актуелности

Успешна сарадња са Министарством одбране

 

 

Градска општина Младеновац недавно је уступила општинске просторије за потребе пресељење особља и технике Војног одсека. Овим поводом Владану Глишићу, председнику Привремног органа данас је уручена Захвалница Министарства одбране.

Поводом пресељења Војног одсека на нову локацију у улици Космајска број 3,  в.д. помоћника министра одбране за људске ресурсе, Милош Јанковић, у име Министарства одбране, уручио је захвалницу председнику Привременог органа, Владану Глишићу, за подршку општине Младеновац коју пружа Центру Министарства за локалну самоуправу Младеновац.

Овом приликом уручена је захвалница и Извршном директору за корпоративне послове "Telenor  d.o.o.",  Бранку Митровићу, за донацију Регионалном центру Министарства одбране Београд, чиме су додатно унапређени услови рада припадника центра. Како је на данашњем састанку речено, Младеновац је пример осталим општинама Града Београда каква сарадња треба да буде са структурама Министарства одбране и Војске Србије.

Да подсетимо, досадашње просторије Војног одсека размештене у војном објекту, на адреси Краља Александра Обреновића 19, биле су у због старости објекта у изузетно лошем стању и неусловне за рад. После краћег договора и обиласка просторија, градска општина Младеновац изашла је у сусрет Министарству одбране и Војсци Србије, уступајући им нове општинске просторије у Космајског улици у које су недавно усељени радници и архива Војног одсека.

На данашњем пријему, председник Привремног органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да се брзо дошло до функционалног решења на обостарно задовољство.

– Пре свега, драго ми је што су се на решавању једног проблема од општег значаја на једном месту окупили општина Младеновац и приватне фирме и показали националну и друштвену одговорност каква нам је увек потребна. То је нешто најмање што смо могли да учинимо за Министарство одбране и за Војску Србије. У име колега из Привременог органа, могу да кажем да нам је било задовољство што смо били у прилици да помогнемо људима из Војног одсека који свакако раде један одговоран посао.

Брзо смо дошли до решења и надам се да смо бар мало допринели да запослени у Војном одсеку имају нормалне и пристојне услове за рад какве заслужују. Такође, учинили смо ово и за грађане Младеновца и Сопота који би у случају измештања Војног одсека у неку другу градску општину, били изложени додатним трошковима пута и превоза.

Захваљујем вам се на признању и могу да обећам да ће Војска Србије, Министарство одбране као и друга ресорна министарства Владе Републике Србије у градској општини Младеновац увек имати сигурног и поузданог сарадника – рекао је Глишић.

Вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе, Милош Јанковић, истакао је да ово представља пример добре праксе сарадње локалне самоуправе и државних орагана.

– Без обзира на законску обавезу која постоји о томе да се просторни и други услови обезбеђују за рад територијалних органа Министарства одбране, Привремени орган је уложио додатни напор и обезбедио заиста значајно другачије услове него што су били до сада. Ово зато и јесте посебан вид захвалности за све што су учинили за рад органа Министарства одбране на територији општине Младеновац – нагласио је Јанковић.

Иначе, Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Младеновац формиран је за територију градских општина Младеновац и Сопот.Центар Младеновац је организациона јединица Регионалног центра Министарства одбране Београд и обавља послове из делокруга планирања припрема за одбрану, војне, радне и материјалне обавезе.

Центар је био размештен у војном објекту, на адреси улица Краља Александра Обреновића 19.

Објекат је у Мастер плану Владе Републике Србије и предвиђен је за продају, за шта је заинтересована и сама општина Младеновац.

Успешним решењем овог проблема на нивоу општине Младеновац, избегнута је могућност да се Центар привремено предислоцира на локацију ван општине, где би грађани Младеновца своја права и обавезе морали да решавају на територији једне од градских општина Града Београда.

Адекватни услови на новој локацији Центра допринеће ефикасанијем раду и задовољству припадника Министарства одбране, а самим тим побољшаће се и ниво услуге грађанима општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.