logo

Актуелности

Пријем за учеснике фестивала фолклора "Влашка 2016"

 

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и члан Већа за културу и информисање, Зоран Јоцић, угостили су данас учеснике Међународног фестивала фолклора у Влашкој и пожелели им добродошлицу у нашу општину.

Фолклорни ансамбли из Србије, Републике Српске, Словачке, Мађарске, Пољске и Русије допутовали су у Влашку где ће у наредна три дана приказати игре из својих земаља на Међународном фестивалу фолклора "Влашка 2016" који организују КУД "Шумадија" уз генерално покровитељство градске општине Младеновац.

Поздрављајући госте у име градске општине Младеновац, Владан Глишић се захвалио гостима на учешћу на фестивалу и пожелео им пријатан боравак у нашој општини. Фолклорне групе су затим на Градском тргу приказали само део богатог програма који ће се од вечерас па до 17. јула наставити у Влашкој.

 

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2016", шеснаести по реду, одржава се од 15. до 17. јула у центру Влашке уз учешће девет ансамбала из земље и иностранства.

На летњој сцени у центру Влашке, током три фестивалска дана, са почетком од 20,30 сати, наступиће Културно уметничка друштва "Топ`лан" из Словачке, "Нова руда" из Пољске, "Ступино" из Русије, "Баранја" из Мађарске, "Широка степа" из Русије, "Каблови" из Јагодине, "Рудар" из Угљевика, "Абрашевић" из Шапца и наравно домаћин из Влашке, КУД "Шумадија". Улаз је бесплатан.

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.