logo

Актуелности

Скупштина гласала о јавним признањима, одборима, комисијама

 

На трећој седници Скупштине градске општине Младеновац одржаној 22. јула, између осталог, именовани су Управни и Надзорни одбори у јавним предузећима, изабрани састави Скупштинских радних тела и одређени овогодишњи добитници јавних признања. 

Скупштина је усвојила Одлуку о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2016. годину по којој се општинско признање Повеља градске општине Младеновац додељује Слободану Недићу, специјалисти ургентне медицине, начелнику Службе за хитну медицинску помоћ Дома здравља у Младеновцу - у области здравствене заштите, Удружењу пензионера општине Младеновац - у  области културе, Удружењу "Од предака за будућност" из Влашке - у области туризма, Љиљани Миловић Савковић, уметничком руководиоцу и главном диригенту Хора "Благовести" - у области образовања и васпитања и Установи Геронтолошки центар Младеновац - у области социјалне и дечије заштите.

Јавно признање - Захвалница градске општине Младеновац додељује се Зори Грбовић, професору флауте у  ОМШ "Стеван Христић - за педагошки рад и остваривање културних пројеката од значаја за градску општину Младеновац, Момчилу Јешићу, приватном предузетнику - за хуманитарни рад и донаторство у циљу очувања вере, традиције и културе, Милораду Јанковићу, спортском раднику и публицисти - за афирмацију младеновачког спорта кроз спортски и публицистички рад, Боривоју Аврамовићу, пензионеру, једном од оснивача Добровољног ватрогасног друштва Младеновац и дугогодишњем командиру Добровољне и територијалне ватрогасне јединице Младеновац - за допринос у развоју ватрогаства на територији општине Младеновац и Душку Аврамовићу, лекару специјалисти интерне медицине у Болници за интерне болести у Младеновцу - за истакнути рад у области медицине и хуманизма.

 

 

Што се тиче највећих општинских признања Малог грба Градске општине Младеновац и Грба Градске општине Младеновац, ове године неће бити додељени јер је надлежна Комисија била мишљења да ни једна од приспелих пријава не задовољава критеријуме за доделу ових признања.

Одборници општинске Скупштине именовали су Управне и Надзорне одборе у општинским јавним предузећима и установама. Досадашњи састави одбора су разрешени или им је констатован престанак мандата. 

Што се тиче Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић Геџа" у Надзорни одбор именовани су : за председника, Зоран Урошевић, машински техничар, а за чланове Александар Ђурић, дипл. економиста, испред оснивача и Зорица Вуксановић , контролор сировине, процеса и производње. У Управни одбор ове установе именовани су за председника Александар Јовановић, a за чланове Немања Новаковић, струковни. инг. машинства,  Милутин Недељковић, дипл. мен. за предузетнички бизнис, Слободан Сјеран, конобар и Милијана Ненадовић, пекар.

Туристичка организација Младеновца - У Надзорни одбор Туристичке организације Младеновца именовани су за председника Небојша Милановић, дипл. правник, за чланове Габријела Илић , виши физиотерапеут и Ивана Голубовић, менаџер визуелне уметности. У Управни одбор Туристичке организације Младеновца именовани су за председника Дарко Стојановић, др. стоматологије,  a за чланове Љиљана Николић, мр географије и Марина Живановић, машински техничар из реда запослених.

Центар за културу - У Надзорни одбор Центра за културу Младеновац,  именовани су се за председника Жељко Петровић, тех. друмског саобраћаја, а за чланове Снежана Живанић, дипл. дефектолог и Снежана Васић, комерцијалиста. У Управни одбор Центра за културу Младеновац, за председника Сања Сарић, проф. српског језика, а за чланове Иван Јовановић, мастер у ловном туризму и Виолета Манић, струковни менаџер за послове комуникације, из реда запослених.

Скупштина је изабрала и чланове радних тела Скупштине градске општине Младеновац. Савет за праћење примене Етичког кодекса понашања функционера локалне самоуправе у Младеновцу (Бојана Мићић, Ана Андовнов, Љиљана Перић, Миладин Вуловић, Горица Ђорђевић, Дејан Нинковић, Драган Пантић, Петар Синељшћиков и Мирко Марковић). Комисија за комунално - стамбене делатности ( Зоран Стевановић, Дејан Ивковић, Горан Јовановић, Радомир Ранисављевић, Добрица Бркић, Ненад Јанковић, и Слободан Јовичић). Комисија за одређивање назива улица и тргова ( Милена Краговић, Данијел Симић, Драгана Алексендрић, Ненад Баљак, Данијела Танасијевић, Ана Ђурђевић, и Жељко Круљ). Комисија за представке и предлоге ( Зоран Суботић, Милош Гигов, Снежана Павићевић, Дарко Ћебић, Зоран Петровић, Власта Глишић, и Бранка Ркман)

Градска општина Младеновац добила је новог заменика председника општине. Досадашњи Милун Станојевић (СПС) поднео је оставку, а на његово место тајним гласањем изабрана је Мирјана Ђорђевић (СПС).

Скупштина је усвојила и измене и допуне одлуке о финасирању програма унапређења пољопривреде којом се предвиђају средства за суфинансирање превентивних мера биосанитарних активности, дезинсекције и дератизације на сточном фонду у општини Младеновац, а у циљу спречавање евентуалне појаве болести квргаве коже код говеда.  

 

Д Н Е В Н И   Р Е Д

 

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ И ПОТВРЂИВАЊУ МАНДАТА ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ

3. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА О ИЗМЕНИ СТАТУТА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА

5. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ

6. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА НАДЗОРНОГ ОДБОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ

7.  ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА

8. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА

9. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА УПРАВНОГ ОДБОРА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

10. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ЧЛАНОВА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

11. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА В. Д. ДИРЕКТОРА И ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ

12. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ИЗБОРУ ЧЛАНОВА РАДНИХ ТЕЛА СКУПШТИНЕ:

- Комисије за комунално-стамбене делатности Скупштине градске општине Младеновац

- Комисије за представке и предлоге Скупштине градске  општине Младеновац

- Комисије за одређивање назива улица и тргова Скупштине градске општине Младеновац

- Савета за праћење примене Етичког кодекса понашања функционера локалне самоуправе у Младеновцу

13. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ    

14. ИЗБОР ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

 

************************************************

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.