logo

Актуелности

Незавидан положаја избеглица

 

Руководство општинског Удружење Срба из Хрватске, БИХ и Косова и Метохије, данас је разговарало са председником градске општине Младеновац, Владаном Глишићем о могућностима за унапређење положаја суграђана избеглих из бивших република и Космета.

Како су рекли представници Удружења, циљ овог и будућих састанака је улагање заједничког напора представника избеглих Срба и руководства општине Младеновац на побољшању животних услова људи који су током деведесетих година избегли из Хрватске, БИХ и Косова и Метохије и доселили се у Младеновац.

Представници Удружења су нагласили да избегли Срби живе у изузетно лошим материјалним и стамбеним условима као и да се већина осећа као грађани другог реда. Из Удружења су нам рекли да у Младеновцу живи око 6.700 лица која су 1999. године избегла са Космета и 4.000 лица избеглих из Босне и Хрватске.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, позвао је представнике Удружења да редовно одржавају контакт са руководством општине Младеновац како би се одредили приоритени проблеми избеглица и ушло у њихово решавање. Он је рекао да Удружење треба да учествује са конкретним и квалитетним пројектима на конкурсима које расписује градска општина Младеновац као и да ће се проблем просторија у којима ће бити седиште Удружења решити у најскоријем периоду.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.