logo

Актуелности

"Узми рачун и победи" - Младеновац тренутно девети

 

Градска општина Младеновац тренутно је девета по броју послатих фискалних рачуна у наградној игри "Узми рачун и победи". Дванаест општина или градова из којих стигне рачуна добиће зону бесплатног интернета, а првих пет и наменска финансијска средства за опремање школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је велика част бити на челу општине чији грађани поштују законе Републике Србије и подржавају борбу против сиве економије Владе Републике Србије.

– Учешћем у наградној игри "Узми рачун и победи" грађани и привредници Младеновца показали су високо развијену свест о значају плаћања пореза и жељу за изградњом бољег и одговорнијег друштва. Зона бесплатног интернета, која је награда за 12 првопласираних општина, за Младеновац и Младеновчане значила би наставак техничке модернизације и замајац за будуће, планиране пројекте у овој области.

Новац за општине које буду пласиране међу првих пет за Младеновац би предстаљао могућност да покренемо још пројеката у обнављању и модернизацији школа и вртића на нашој општини. Улагање у вртиће и школе је улагање у будућност која би са овим средствима била корак ближе нашим грађанима – рекао је Глишић.

Прва на листи је тренутно Бела Паланка, следе је Димитровград, Бела Црква, Голубац, Пландиште, Сечањ, затим Савски венац, Раковица и Младеновац, Прокупље, Босилеград и Тител.

Како наглашавају у Министарству државне управе и локалне самоуправе, сви учесници имаће шансу да освоје путовања у земљи и иностранству, аутомобиле и стан у Београду, али и да ураде нешто за своју општину или град. Број коверата који стигну рачунаће се пропорционално према броју житеља те општине.

"Узми рачун и победи" је наградна игра са фискалним рачунима и слиповима коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом у оквиру године борбе против сиве економије, како би мотивисала грађане да се заинтересују за тему сиве економије и да се активно укључе у њено сузбијање

Министарство државне управе и локалне самоуправе обавештава јавност да је отворен контакт центар где грађани могу да добију додатне информације о наградној игри "Узми рачун и победи".

Контакт центар је активан од 1. фебруара и биће отворен до краја наградне игре. Грађани могу позвати број телефона 011/3620-146, сваког радног дана од 12 до 15 часова, или послати питање на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Више информације о наградној игри на : http://www.mduls.gov.rs/uzmi-racun-i-pobedi.php

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.