logo

Актуелности

Пуштен у рад водовод у Великој Крсни

 

Град Београд и градска општина Младеновац финансирали су завршетак изградње потисне станице и шест километара водоводне мреже у Великој Крсни. Градски менаџер Горан Весић и представници општине Младеновац присуствовали су пуштању система у рад чиме је обезбеђено стабилно водоснабдевање за мештане села.

Радови на изградњи потисне станице почели су пре осам година, али није завршена. Град Београд је обезбедио општини Младеновац капитални буџет из којег је са 30.000.000 динара финансиран завршетак потисне станице и шест километара водовода.

Весић је рекао да је извор у Великој Крсни један од квалитетнијих у општини Младеновац.

- Желим да кажем да је вода у Младеновцу доброг квалитета и да је редовно контролише
градски Завод за јавно здравље. Све приче које се појављају у јавности у вези квалитета воде нису тачне и сви који се тиме баве, ако су добронамерни, морају да се држе онога што је стручна анализа, а њу ради градски Завод за јавно здравље. Град Београд ради регионални водовод Макиш-Младеновац и од Петловог брда до Младеновца има око 52 километра. До сада смо урадили око 27 километара, од Петловог Брда до Бегаљичког брда, а у овом тренутку радимо одвајање за Калуђерицу.

До 2021 године Младеновац ће бити прикључен на градски водовод, односно на фабрику воде Макиш али и садашњи извори воде у Младеновцу ће остати да се користе. Читава дужина овог водовода ће коштати преко 100 милиона еура, а до сада је уложено преко шездесет - рекао је Весић и додао да град Београд улаже велика средства како би овај део Београда имао стабилно снабдевање воде за пиће.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, захвалио се граду Београд на томе што су препознали интерес мештана Велике Крсне

– Ми ћемо и даље наставити улагања у реконструкцију водовода. Током прошле године смо уложили преко 100 милиона динара у копање нових бунара, обновили смо око два километра азбестних цеви водоводне мреже и велики су планови и радови пред нама. Надам се да ћемо већ за месец дана кренути са радовима на проширењу водоводне мреже у нашој општини као и на проширењу канализационе мреже – истакао је Глишић.

Комплетни радови на овој водоводној мрежи у Великој Крсни пили су поверени ЈКП Младеновац чији су радници управо данас пуштањем у рад овог водовода доказали да имају капацитета за ову врсту стручних радова.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.