logo

Актуелности

Радионица о Локалном акционом плану за социјално укључивање Рома и Ромкиња

altПредставници Сталне конференције градова и општине (СКГО) и Локалног координационог тела за социјално укључивање Рома и Ромкиња одржали су прву у серији радионица посвећених изгради Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња на територији општине Младеновац (ЛАП).

Локално координационо тело за социјално укључивање Рома и Ромкиња задужено је за спровођење мера јавне политике усмерених на побољшање положаја Рома и Ромкиња који бораве на територији општине Младеновац као и на изради Локалног акционог плана за социјално укључивање.

Координатор овог тела је Сузана Васић, члан Већа градске општине Младеновац, поздравила је присутне и упознала учеснике да је осим овог пројекта у току и пројекат који се спороводи у сарадњи са ГИЗ-ом. Она је рекла да ће се за ЛАП издвојити 12.000 евра добијених на основу споразума о сарадњи у оквиру Компоненте 1 Програма "Подршка ЕУ инклузији Рома Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома", који спроводи СКГО, а финансира Европска унија.

altИвана Максић из СКГО-а изнела је најважније информације о програму и његовим циљевима. Уследила је презентација Марине Симеуновић (СКГО), експерткиње за инклузију Рома о значају овог процеса на локалном нивоу и важности учешћа представника ромске заједнице у процесу креирања ЛАП-а док је експерткиња за ЛАП, Ванеса Белкић (СКГО), упознала присутне са претходним искуствима у ранијим процесима израде стратешких докумената.

Састанку су чланови Радног тима за израду ЛАП-а за социјално укључивање Рома и Ромкиња на територији општине Младеновац и то Сузана Васић, координатор, Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансије, Катарина Стевановић, начелник Одељења за грађевинске и комуналне послове, Мирела Пајић, начелник Одељења за имовинско правне и стамбене послове и пословни простор, Јасмина Чабрило, директор ОШ "Коста Ђукић", Јована Илић, директор ПУ "Јелица Обрадовић", Горјана Грчић, директор Градског центра за социјални рад - Одељење Младеновац, Жељко Селимовић, директор Националне службе за запошљавање - Филијала Младеновац, Дарко Стојановић, заменик директора Дома здравља Младеновац, Иван Соскић, председник Удружења "ОКО", Мирослав Алексендрић из Службе за послове органа градске општине Младеновац као и предствници Полицијске станице Младеновац и ЈКП "Младеновац".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.