• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Унапређење рада противградне заштите Штампа
13. март 2019.

altПредставници Радарског центра "Букуља" одржали су састанак са противградним стрелцима са територије општине Младеновац на којем се говорило о мерама за унапређење ефикасности противградне заштите.

На састанку, који се одржава уочи почетка противградне сезоне, било је речи о новинама и мерама за побољшање рада противградних стрелаца, проблемима са којима се сусрећу стрелци, унапређењу координације и методологије рада као и најављеној аутоматизацији противградних станица. Састанку су присуствовали Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду.

Како је Глишић рекао, општина ће, у оквиру тренутних законских надлежности, учинити колико може за побољшање противградне заштите у смислу финансирања рада стрелаца преко удружења, обнове пратеће опреме и уређења путне инфраструктуре до станица. Он је изразио очекивање да ће се променом Статута града Београда створити услови да општина добије могућност за већим учешћем у финансирању и опремању система противградне заштите.

altГордана Димитријевић Бјеличић напоменула је да општина Младеновац има добру сарадњу са РЦ "Букуља" који је надлежан и за противградну заштиту територије наше општине. Она је истакла да је општина ове године повећала накнаду за противградне стрелце за педесет одсто, и да она сада износи 6.000 динара, уз 4.000 динара које стрелци добијају од РЦ "Букуља". Бјеличићева је рекла да је већина путева који воде до противградних станица санирана, а да ће се преостали ставити у план уређења.