• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Обнова водовода у Кораћици Штампа
21. март 2019.

altЈавно комунално предузеће "Младеновац" обавља реконструкцију водоводне мреже сеоског водовода у дужини од 400 метара.

Према речима Владете Лучића, директора ЈКП "Младеновац", до сада је завршена обнова 200 метара водоводне мреже пречника 110 мм.

- После обнове ових 400 метара знатно ће се побољшати водоснабдевање Кораћице. Ова реконструкција има за циљ да припреми сеоски водовод за период када ће по закону ЈКП "Младеновац" морати да преузме све сеоске водоводе, а уколико буде потребно урадићемо још реконструкције водоводне мреже и тако припремити водовод за преузимање - рекао је Лучић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да се ради на решавању проблема водоснабдевања Кораћице што је и највећи приоритет ове месне заједнице.

- Тренутно се ради се на обнови 400 метара дела водовода, а у МЗ Кораћица има шест локалних водовода. Приоритет ове месне заједнице је снабдевање чистом пијаћом водом и градска општина Младеновац је покренула велики пројекат копања бунара и изградње великог водовода за целу месну заједницу Кораћица.

altГрадска Дирекција за прихватила наш предлог и за сада се ради планска докуметнација, а у току је израда пројекта водоизворишта. До сада, пројекат је стигао до Министарства рударства и енергетике и очекујемо да ћемо већ следеће године имати готов пројекат. На нама је после да обезбедимо средства из нашег буџета и из града Београда и почнемо решевање овог дугогодишњег проблема Кораћице.

Такође, ускоро ћемо кренути са санацијом фудбалског терена у Кораћици. Опредељена су средства, предвиђен је пројекат санације земљаних радова терена. То је иницијатива мештана Кораћице. После десетине година такмичења фудбалског тима на једном терену који је био неуређен, општина Младеновац је обезбедила средства како би клубу обезбедили нормалне услове такмичења. Очекујем да ћемо за месец дана кренути са радовима - најавио је Глишић.