logo

Актуелности

Представљање средњих школа у Спортском центру

altМатуранти основних школа имају прилику да се на данашњем Сајму образовања упознају са понудом средњих школа из Младеновца, Сопота, Аранђеловца, Тополе и Београда. Сајам се одржава у Спортском центру од 10,00 до 14,00 сати.

Ученицима су се представиле Гимназија и Техничка школа из Младеновца, Економско-трговинска школа и Машинска школа "Космај" из Сопота, Средња медицинска школа "Милутин Миланковић" и Средња школа "Дрво арт" из Београда, Средња школа "Краљ Петар Први" из Тополе, Економско-угоститељска школа "Слободан Минић" из Аранђеловца, Прва приватна угоститељско-туристичка школа Београд и приватна школа "Исидора" из Београда.

Наставници и ученици су на својим штандовима делили брошуре, приказивали видео презентације и одговарали на питања ученика. Сајам су посетили председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и члан Већа задужен за образовање Дејан Степановић.

Дејан Степановић, члан Већа задужен за образовање, рекао је да почев од 2012. године па до сада на Сајму образовања има све више учесника из Аранђеловца, Београда, Тополе и осталих места.

alt- Ово је јединствена прилика да се ученици осмих разреда упознају са свим будућим позивима које нуде ове школе тако да се надам да ће наћи прави избор. Позвао бих све родитеље да дођу са својом децом и погледају шта нуде школе од смерова. Ефекат сајма је из године у годину све бољи - нагласио је Степановић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да младе генерације које планирају живот у нашој држави и општини морају знати шта их очекује у будућности.

- Нама је важно да постојећи систем образовања средњих школа унапредимо, да се потрудимо да обезбедимо нове профиле занимања како би ови млади људи имали лепшу и бољу будућност. До краја године ћемо сагледати све наше потенцијале и понудити план развоја нашег града у наредних десет година. Потрудићемо се да унапредимо систем средњошколског образовања на тај начин што ћемо отворити нове смерове образовања у складу са неким стратешким мерама и одлукама које ће општина донети за наредних десет година.

altТо значи да ћемо се потрудити да оне профиле занимања који нам буду потребни имати у нашој општини, а не као до сада да двадесет година постоји један профила занимања и да када деца заврше образовање одмах после тога морају да иду на преквалификацију.

Један начин живота нашег града на који се сви позивамо још из времена СФРЈ када је Младеновац био индустријски град је нешто што је за нама. Морамо реално сагледати ситуацију и дати младим људима могућност избора да могу да планирају, да себи и својим породицама обезбеде бољи живот.

Наши ученици на разним такмичењима бележе врхунске резултате што значи да смо ми један непресушни извор младих кадрова и морамо да предвидимо занимања и чиме ће се људи бавити у наредним годинама. Младеновац сада иде крупним корацима ка једном периоду убрзаног развоја и потрудићу се да са својим сарадницима до краја године изложимо наше предлоге за будућност града - рекао је Глишић.

.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.