• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Представљен пројекат "Из Младеновца за Србију" Штампа
21. мај 2019.

altУдружење "Од предака за будућност" уз подршку градске општине Младеновац у наредном периоду ће реализовати пројекат "Из Младеновца за Србију".

Како је рекла Весна Вујић из Удружења "Од предака за будућност", У младеновачким селима живи око три хиљаде жена у мањим домаћинствима од којих је велики број остао без посла у процесу приватизације.

- Овим пројектом желимо да помогнемо женама које се баве примарном пољопривредном производњом да своје производе прераде у кућним условима и кроз одговорајаућу промоцију изнесу на тржиште. Циљ је економско оснаживање жена као и да се у наредном периоду определе за ову врсту делатности. Наше удружење је окупило један број жена и упознало их са пројектом. Сви учесници ће проћи обуку коју ће држати стручњаци из области привреде и прераде производа који ће објаснити полазницама како да обезбеде квалитет и санитарне услове у кућној производњи.

Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду, истакла је да је градска општина Младеновац препознала да се ради о пројекту који ће у селима наићи на добра одзив.

- Већ смо обишли села и видели да у сваком селу има по нека жена која се бави тиме али није довољно храбра да изађе на тржиште и свој производ пласира. То су врло квалитетни производи и општина је решила да организује едукације, а онда ћемо ићи у села где се то већ ради како би жене практично виделе како то други раде и обићи пољопривредно добро "Радмиловац" где се може много научити. Помоћи ћемо женама у брендирању, амбалажи, маркетингу, ектикетама и у свим сегменима који су важни за пласман производа. Када будемо заокружили овај пројекат, у септембру у градском парку ћемо организовати једну манифестацију на којој ће се представити рад жена у дотадашњем периоду, а очекује нас учешће и на манифестацијама по другим општинама и градовима - рекла је Гордана Димитријевић Бјеличић и позавала суграђанке да се пријаве на конкурс и попуне пријавни образац који могу преузети на општинској писарници.