logo

Актуелности

Без наплате вртића док су затворени

alt

Родитељи чија су деца уписана у државне вртиће у Београду неће морати да плаћају рачуне предшколским установама док трају ванредне мере обуставе рада, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.
– С обзиром на то да су због епидемије корона вируса београдски вртићи затворени, родитељи неће добијати рачуне за период када деца нису ишла у предшколске установе – рекао је Гак.
Ову одлуку донео је данас Штаб за ванредне ситуације Града Београда. Осим тога, рекао је Гак, Штаб је донео и препоруку приватним вртићима да ураде исто.
– Она гласи да се на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања и Одлуке о обустави извођења наставе у школама и редовног рада у предшколским установама препоручује и установама чији је оснивач друго правно или физичко лице да не наплаћују у периоду док су на снази ванредне мере – рекао је Гак и додао да очекује да се препорука Штаба поштује.
Гак је истакао да је за време ванредног стања и уопште тешког периода пред нама током којег ће се Србија борити са ширењем корона вируса потребна солидарност и одговорност свих како у свакодневном понашању тако и у пословању.
– Никоме у овом тренутку није лако, али је одлука да се вртићи док деца нису у њима не наплаћују, једина исправна одлука – закључио је Гак.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.