• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Младеновчани ће представљати Србију на европском такмичењу Штампа
25. јун 2020.

alt

Ученичка компанија "Sixth Sense" из Техничке школе у Младеновцу освојила је прво место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија одржаном у четвртак. Ови ученици се у оквиру своје компаније баве производњом помагала за кретање слепих и слабовидих особа, а у јулу ће представљати Србију на европском такмичењу ученичких компанија које ће, уместо у Португалу, бити одржано онлајн.

Иста ученичка компанија освојила је и специјалну "TeleGroup" награду за најбољу примену информационо-комуникационих технологија.

Двадесет најбољих тимова из средњих школа широм Србије представило је производе и услуге својих ученичких компанија панелу жирија кроз презентацију бизнис планова, а такмичење је одржано онлајн због безбедности учесника. Ученици који су "запослени у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву кроз програме организације "Достигнућа младих" и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније.

Представници организације "Достигнућа младих" посетили су јуче Техничку школу и уручили награде члановима ученичке компаније "Sixth sense" који су остварили овај велики успех.

Програм Ученичка компанија део је пројекта Владе Републике Србије "Деценија предузетништва" који спроводи Министарство привреде, а Европска комисија га је означила као најбољи модел предузетничког образовања за ученике средњих школа.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску помоћ Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој и компанија "TeleGroup" и "ManpowerGroup" Србија.

alt alt