• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Разговор са становницима Село Младеновца о решавању проблема водоснабдевања Штампа
04. јул 2020.

alt

На иницијативу становника Село Младеновца, који већ пар дана у поподневним часовима немају воду, организован је збор грађана на којем су се житељима ове месне заједнице разговарали председник Градске општине Младеновац Владан Глишић, његов помоћник Стефан Ивановић и директор ЈКП "Младеновац"€œ, Владета Лучић.

"Проблем са водоснабдевањем јавио се услед нестанка струје на водоизворишту Ковачевац, што је проузроковало смањен обим производње воде протеклог викенда. Такође, на смањен ниво воде у главном резервоару утиче и повећана потрошња воде због високих температура. Да би се ниво воде у главном резервоару повећао и да би било омогућено препумпавање воде у резервоар друге висинске зоне неопходно је да прође неколико дана"€œ, рекао је Лучић.

Са окупљеним грађанима, као краткорочно решење, договорено је да цистерна са пијаћом водом снабдева домаћинства у овом делу Село Младеновца два пута днвно, у 10 и 18 сати. Такође, директор Лучић се обавезао да већ током дана контактира предузеће ХидроГеоцентар које ће извршити испитивања на бунару "Серава"€œ који је раније напајао резервоар друге висинске зоне а тренутно није у функцији, како би се, уколико постоји могућност његове ревитализације, што пре премостили постојећи проблеми, до изградње новог бунара.

Договорено је да се још један састанак са становницима Село Младеновца, са новим информацијима о решавању проблема водоснабдевања, организује у понедељак, 6. јула.

alt alt