logo

Актуелности

Помоћ пацијентима у ковид болници у Младеновцу

alt

Специјална болница за интерне болести у Младеновцу обратила се општинском Штабу за ванредне ситуације за помоћ у набавци медикамента и воде за потребе лица код којих је дијагностификовано присуство вируса Ковид19, а која се налазе у овој болници на лечењу.

„Реч је о лековима које не обезбеђује Фонд и пацијенти их купују о сопственом трошку а њихова употреба је неопходна због двојне антибиотске венске терапије коју примају. Имајући у виду да у постојећој ситуацији нису у могућноти сами да их набаве, као и да нећемо да дозволимо ни најмањи ризик од ширење заразе у смислу циркулације новца ако би терапију набављали путем брзе поште или на неки други начин, помоћ и брига Општине у овој ситуацији заиста много значи“, рекла је директорка Болнице, др Весна Ђукић.

Штаб за ванредне ситуације Градске општине Младеновац, у складу са захтевом Болнице, обезбедио је 900 флаша негазиране воде од 1,5 литар, 280 кутија пробиотика, гастрорезистентне таблете за једномесечне потребе, као и 100 табли витамина Ц. Такође, на захтев ове установе, за потребе рада запослених, Штаб је обезбедио и два смарт телефона који ће служити за комуникацију запослених на одељењима, будући да у постојећој ситуацији није дозвољено уношење сопствених мобилних телефона.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.