• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести
Актуелности
Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац(извештајни период 31.3.2020. – 16.4.2020.)
26. април 2020.

alt

У извештајном периоду (1.4.2020. -16.4.2020.) Штаб за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац одржао је укупно две седнице у оквиру којих је донео две одлуке. Истовремено, у овом периоду на дневном нивоу поступано је у складу са наредбама Градског штаба за ванредне ситуације и других републичких органа с чим у вези је командант Штаба за ванредне ситуације донео једну наредбу.

 
Опрема за Дом здравља и Дом за старе ,,Луг"
23. април 2020.

alt

По захтеву Дома за старе особе "Луг" Штаб за ванредне ситуације градске општине Младеновац, у сарадњи са Црвеним крстом Младеновац, обезбедио је и доставио овој установи 15 кревета, 30 душека и 30 јастука за смештај лекарског особља ове установе, у циљу омогућавања потпуног петнаестодневног карантина у Дому.

 
Младеновчани хумани и током ванредног стања
23. април 2020.

alt

Јучерашњој акцији добровољног давања крви у Младеновцу, коју су организовали Црвени крст Младеновца и Институт за трансфузију крви Србије, одазвало се 49 грађана од којих 48 дало крв, док је једна особа одбијена из здравствених разлога.

 
Редовна дезинфекција јавних површина у Младеновцу
23. април 2020.

altОпштина Младеновац редовно обавља дезинфекцију јавних површина и улаза стамбених јединица од почетка увођења ванредног стања што је само једна у низу предузетих мера предузетих у циљу спречавања ширења вируса.

 
На младеновачким пијацама предузете све мере заштите
22. април 2020.

alt

У складу са најновијом одлуком Владе Републике Србије која се односи на ублажавање појединих рестриктивних мера, младеновачке Пијаце почеле су са радом, уз примену свих мера заштите против ширења вируса.

 
Извештај КОВИД амбуланте Дома здравља Младеновац
21. април 2020.

alt

У КОВИД амбуланту Дома здравља Младеновац стигли су резултати брисева за дванаест пацијената из претходног извештајног периода (16. април 2020.) и свих дванаест узорака је негативно на присуство вируса Ковид19.

 
Младеновачке пијаце од сутра поново отворене
20. април 2020.

alt

У складу са најновијом одлуком Владе Републике Србије која се односи на ублажавање појединих рестриктивних мера, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, младеновачка зелена и робна пијаца од сутра ће поново бити отворене, уз примену свих мера заштите против ширења вируса.

 
Христос Васкрсе! Срећан Ускрс!
19. април 2020.

alt

Драги пријатељи,

радосни празник васкрснућа Христовог је прилика да се вратимо правим животним вредностима и живимо заједно у разумевању и поштовању, љубави и слози са нашим ближњима, комшијама и пријатељима. Нека нас овај велики празник подсети да у данашњем времену, препуном изазова, заборавимо ружне мисли и дела и пружимо једни другима руку утехе и помирења.

 
Извештај о раду Ковид амбуланте Дома здравља Младеновац
17. април 2020.

alt

У Kовид амбуланту Дома здравља Младеновац, од 17. марта, када је почела са радом, до данас, јавило се 453 пацијента. Тест на присуство вируса Ковид19 урађен је код 64 пацијента, од чега је четрдесет пацијената имало негативан налаз, а њих дванаесторо било је позитивно на вирус. Од поменутих дванаест пацијената, петоро је већ отпуштено са болничког лечења, док за дванаест пацијената још нису стигли резултати.

 
Брига о друштвено осетљивим категоријама становништва
17. април 2020.

altВолонтери Градске општине Младеновац, од почетка увођења ванредног стања, свакодневно су на располагању својим старијим суграђанима као и свим људима којима је помоћ неопходна, набављајући лекове и основне животне намирнице уместо њих.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 158