• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Образовање
Награде за глумце из ОШ "Коста Ђукић" Штампа
07. јун 2017.

altПредстава "Тигањ" ученика и ментора ОШ "Косте Ђукић" добила је три награде на Међународној смотри сценског стваралаштва у Лесковцу.

На 7. Међународној смотри учествовало је 12 основних школа из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, а свака се представила са по једном представом. Конкурс за такмичење трајао је до 22. априла 2017. године. Након селекције представа, међу десет најбољих представа из Србије, нашла се и представа "Тигањ" ученика и ментора ОШ "Коста Ђукић" из Младеновца.

Текст за представу "Тигањ" написла је учитељица Весна Ђушић, а за режију, сценографију и костиме била је задужена учитељица Александра Гојковић. Одабиром дванаест малих глумаца, ученика I8, II8, III8 и IV8 из издвојеног одељења Велике Иванче, почеле су припреме за учествовање на Смотри. Двомесечне свакодневне пробе, увежбавање кореографија, осмишљавање костима и сценографије обећавале су успех представе. Главну улогу у представи добила је Ива Павловић, а глумили су још и Миња Мијаиловић, Огњен Јовановић, Новак Милојевић, Миа Павловић. Плесну групу представе чиниле су Анђела Стевановић, Јелена Петровић, Милица Милановић, Томанија Мина Петровић, Катарина Павловић, Јана Милојевић и Лара Ђорђевић.

altНакон два такмичарска дана и 12 изведених представа, 240 малих глумаца и 42 ментора чекали су резултате и коначна мишљења жирија. Одлуком жирија представа "Тигањ" понела је три награде:

Најбоља представа у целини 3. место на републичком такмичењу
Награда за најбољу женску улогу
Награда за најбољи сценски покрет

Учитељско друштво Лесковац, град Лесковац, Министарство просвете и науке и Министарство културе и информисања обезбедили су део средстава за учествовање такмичара. За боравак и смештај 12 ученика и ментора у Лесковцу, ОШ "Коста Ђукић" обезбедила је 37.000 динара за превоз, а преосталих 25.000 динара прикупљено је донацијама Млекаре "Границе", "BMW Stefanović" Николина Спасић и породице Драговић.