logo

Образовање

Замена расвете у ОШ "Коста Ђукић"

altКако је најавио Дејан Степановић, члан Већа задужен за образовање, градска општина Младеновац финансираће радове у Основној школи "Коста Ђукић", у матичној школи и издвојеним одељењима.

Степановић је рекао да се ОШ "Коста Ђукић" обратила градској општини Младеновац захтевом за замену дотрајалог неонског осветљења које годинама није мењано.

- Осим тога, руководство школе нам се обратило са захтевом за финансирање кречења матичне школе. Што се тиче издвојеног одељења у Марковцу, с обзиром да тамо имају три групе млађих разреда и предшколску групу, школа нам се обратила захтевом за сређивање димњака и замену котла. За сада очекујемо још захтева школа на основу којих ћемо излазити на терен и решавати проблеме - рекао је Степановић.

Јасмина Чабрило, директорка ОШ "Коста Ђукић", нагласила је да школа има одличну сарадњу са градском општином Младеновац и да је највећи број упућених захтева реализован.

alt- Трудимо се да будемо објективни и да свим издвојеним одељењима, којих има шест, обезбедимо оптималне услове за рад, као што имају деца у матичној школи. Много тога је урађено али је остало још важних ствари да се уради. Отворен је продужен боравак деце, уређен је хол, променили смо светла, што је много важно јер су светиљке биле још из периода кад је школа отворена. План је да се до краја ове школске године потпуно замени осветљење у школи. Током распуста ћемо окречити четири учионице у приземљу и урадити парно грејање на пелет у Марковцу.

Планирамо у Кораћици да урадимо пројекат у сарадњи са амбасадом Јапана која ће обезбедити да једна школа у коју је ишао Бата Живојиновић и која има потенцијал да се у њој и испред ње током лета дешавају културни програми подигне на ниво на којем она може да буде, поготово за кинеске туристе којих је све више у Београду, а надамо се да ће их бити и у нашем крају. Покренућемо квиз који се зове "Витешки код Деспота Стефана Лазаревића" јер је деспот у Марковцу умро и желимо да искористимо тај локалитет и једну тако значајну историјску личност, а имамо предлог да Црквена општина заједно са нама изведе тај пројекат. Тако да јако добро сарађујемо са свима.

Пројекат "Играле се делије" је такође пројекат који би школа требало да унапреди. Срушена стара школа у Великој Иванчи би требало да постане једна летња учионица која би била постављена на стубовима, на старински начин, и користила би не само школи него и за манифестације које се ту дешавају поготову јер је такав положај да се у читавом доњем простору може направити атријум да публика може да посматра садржаје - рекла је Чабрило.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.