logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Позив за подношење пријава - финансирање или суфинансирање пројеката из области унапређења сабраћаја

 

 

На основу члана 39. Статута градске општине Младеновац ("Сл. лист града Београда", бр. 40/10 - пречишћен текст и бр. 38/13), члана 3. Пословника о раду Већа градске општине Младеновац („Сл. лист града Београда“, бр. 6/09 и 28/10), у складу са чланом 38. Закона о удружењима („Сл. гласник РС”, бр. 51/09 и 99/11 - др. закон) и чланом 5. Уредбе Владе РС о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Сл. гласник РС”, бр. 8/12, 94/13 и 93/15)


ГРАДСКА ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ
Веће градске општине Младеновац
Младеновац, ул. Јанка Катића бр. 6
упућује


ПОЗИВ
за подношење пријава
ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
КОЈЕ РЕАЛИЗУЈУ УДРУЖЕЊА



Градска општина Младеновац - Веће градске општине Младеновац позива сва заинтересована Удружења са седиштем на територији града Београда да поднесу пријаву за доделу средстава за финансирање или суфинансирање пројеката који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац.


У обзир ће се узети пројекти који доприносе реализацији следећих општих и посебних циљева из области безбедности саобраћаја:

Општи циљ су/финансирања пројеката удружења из области безбедности саобраћаја је унапређење безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац.

Посебни циљеви финансирања пројекта су:   

1. Унапређење безбедности рањивих учесника у саобраћају - Едукације на тему значаја и правилне употребе дечијих аутоседишта (циљна група новорођенчад и деца узраста до 5 године)

2. Подизање свести учесника у саобраћају о „Сигурној рекреацији“, односно безбедности бициклиста у саобраћају - Едукације на тему безбедног учествовања бициклиста у саобраћају и промоције бициклизма

3. Унапређење знања деце предшколског и школског узраста о безбедном понашању у саобраћају, односно постизање промене њиховог понашања у саобраћају - Едукације усмерена ка деци предшколског и школског узраста на тему унапређења безбедности саобраћаја

4. Унапређење знања возача трактора о безбедном понашању у саобраћају - Едукације намењене возачима трактора.

Подносиоци пријаве морају да буду Удружења регистрована у Агенцији за привредне регистре са седиштем на територији града Београда у сагласности са Законом о удружењима („Сл. гласник РС”, бр. 51/09 и 91/11 - др. закон) и која, сагласно одредбама свог оснивачког акта и статута, остварују циљеве у области саобраћаја, док партнери у пројекту могу бити сва правна лица.


Подносиоци пријаве достављају следећу документацију:


– пријавни формулар и пројекат у електронској и штампаној верзији – потписан и оверен печатом удружења са предлогом буџета пројекта који је саставни део пријавног формулара (у штампаној форми – потписан и оверен печатом удружења);
– фотокопију важећег Статута удружења (у целини);
– потписане и печатиране протоколе о сарадњи са свим партнерима на пројекту (уколико постоје);
– позитивне референце (уколико их има, на пример: писма препоруке и писма подршке)
- потписану и печатом овлашћеног лица подносиоца пријаве оверену изјаву о висини учешћа сопствених средстава, односно висини учешћа других субјеката у реализацији пројекта (уколико се пројекат којим се конкурише суфинансира и из других извора).


Уколико учесник конкурса не поднесе наведену документацију (осим позитивних референци, потписаних и печатираних протокола о сарадњи са свим партнерима на пројекту, који се подносе уколико их има, као и изјаве о висини учешћа, која се подноси у случају када се пројекат којим се конкурише суфинансира и из других извора), пријава ће бити одбачена као непотпуна и неће бити рангирана.


Укупна висина обезбеђених средстава за су/финансирање пројеката Удружења износи  365.000,00 РСД, и то - по посебним циљевима из области безбедности саобраћаја:


1. Унапређење безбедности рањивих учесника у саобраћају - Едукације на тему значаја и правилне употребе дечијих аутоседишта (циљна група новорођенчад и деца узраста до 5 године) - износ од 50.000,00 РСД

2. Подизање свести учесника у саобраћају о „Сигурној рекреацији“, односно безбедности бициклиста у саобраћају - Едукације на тему безбедног учествовања бициклиста у саобраћају и промоције бициклизма - износ од 75.000,00 РСД

3. Унапређење знања деце предшколског и школског узраста о безбедном понашању у саобраћају, односно постизање промене њиховог понашања у саобраћају - Едукације усмерена ка деци предшколског и школског узраста на тему унапређења безбедности саобраћаја- износ од 170.000,00 РСД и

4. Унапређење знања возача трактора о безбедном понашању у саобраћају - Едукације намењене возачима трактора - износ од 70.000,00 РСД.

што су уједно и максималани износи за су/финансирање пројекта Удружења по појединачним областима (циљевима).


Учесник конкурса може да конкурише за укупну вредност предлога буџета Пројекта или за недостајући део средстава уз обавезну изјаву да нису добили средства од другог донатора у укупном траженом износу за пројекат или део недостајућих средстава за који конкуришу.


Подносиоци пријаве, за сваки од наведених циљева појединачно, могу поднети највише једну пријаву тј. подносиоци пријаве могу поднети и више од једне пријаве, али за различите циљеве из области безбедности саобраћаја, који су наведени у овом Јавном позиву.


За оцену свих пристиглих предлога пројеката биће задужена Комисија градске општине Младеновац за безбедности саобраћаја на путевима (која је уједно и Конкурсна комисија по решењу Већа градске општине Младеновац бр. IV-00-06-2-32/2/2017 од 27.1.2017. године).


Комисија ће извршити проверу испуњености услова за учешће на конкурсу, обавиће стручни преглед и вредновати предложене пројекте, у складу са условима и критеријумима конкурса.


Комисија ће вршити рангирање пројеката и утврдити предлог Листе вредновања и рангирања пријављених пројеката, у року  не дужем од 7дана од дана истека рока за подношење пријава.


Пријавни формулар и образац пројекта, Упутство за подношење пријава  и Програм Комисије су доступни и могу се преузети са званичне интернет презентацији градске општине Младеновац: www.mladenovac.rs

Додатне информације позивом на број телефона 011/8241-613 или путем е-мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., радним данима од 8,00 до 15,00 часова.

Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти и то:

– личном доставом на адресу: Градска општина Младеновац, Комисија градске општине Младеновац за безбедност саобраћаја на путевима, ул. Јанка Катића бр. 6, Младеновац. Подносиоци пријаве ће добити доказ о пријему

– препорученом поштом на адресу: Градска општина Младеновац, Комисија градске општине Младеновац за безбедност саобраћаја на путевима, ул. Јанка Катића бр. 6, Младеновац.


Коверат мора да садржи назнаку:

На предњој страни:

ГРАДСКА ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ, 
Комисија градске општине Младеновац за безбедност саобраћаја на путевима, ул. Јанка Катића бр. 6, Младеновац,
"Конкурс за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац" 
НЕ ОТВАРАТИ

На задњој страни:

Назив и адреса подносиоца пријаве.


Коверат треба да садржи пријавни формулар (један оригинал, једна фотокопија и у електронској верзији на USB/CD-у) са пратећом документацијом.

Пријаве послате на други начин (нпр. факсом или и - мејлом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Свака пријава која доспе након крајњег рока, без обзира на начин достављања, неће се разматрати и неотворена коверта биће враћена подносиоцу пријаве.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Није могуће накнадно употпунити документа која недостају.

Крајњи рок за реализацију пројеката је 1.6.2017. године.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног позива на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац www.mladenovac.rs. 
Јавни позив објавити и на огласним таблама Управе ГОМ.


ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ


Број IV-00-06-2-32/2-1/2017, 27.1.2017. године

Председик
Владан Глишић

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТА :


1. ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

2. ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

3. ПРОГРАМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ

4. УПУТСТВО О КРИТЕРИЈУМИМА, УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ФИНАНСИРАЊА ИЛИ СУФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА

5. ИЗЈАВА УЧЕСНИКА КОНКУРСА О ВИСИНИ УЧЕШЋА СОПСТВЕНИХ СРЕДСТАВА


  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.