• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Пољопривреда
Посета Новосадском сајму Штампа
19. мај 2017.

altГрадска општина Младеновац организовала је одлазак 110 пољпоривредника на 84. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Градска општина Младеновац представила се на заједничком штанду града Београда и градских општина Раковица, Сурчин, Земун, Лазаревац и Гроцка.

На овом штанду посетиоци су имали прилику да се упознају са престижним медарима, винарима, произвођачима сухомеснатих и млечних производа као и са другим индивидуалним произвођачима са територије престонице који своје производе пласирају на београдским пијацама.

Своје производе на сајму су представиле две фирме из Младеновца, Млекара "Границе" и Винарија "Пантић" која је добила златну медаљу за стоно вино.

altИначе, посетиоци заједничког штанда Града Београда и шест градских општина, могли су сазнати да у српској престоници има 33.000 регистрована газдинстава, да 80.000 људи живи од пољопривреде, као и да се обрађује 150.000 хектара, такође и да је Град Београд, 2016, помогао регистроване пољопривредне произвођаче из свих 17 градских општина са више од 45 милиона динара, што је двоструко више него 2015. године.

На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Београда за 2017, у којој је издвојено 80 милиона динара више од претходне године, за подстицаје у пољопривреди, у областима пољопривредне механизације, пчеларства, сточарства, противградних мрежа, пластеника и система за наводњавање пољопривредници из Младеновца добили су значајна подстицајна средства.

altalt