• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Пољопривреда
Трибина о пољопривредним подстицајима у Дубони Штампа
28. фебруар 2018.

altКако је речено на трибини у Дубони, град Београд је ове године определио 180.000.000 динара подстицајних средстава за куповину пољопривредне механизације, приплодних јуница, противградних мрежа, система за наводњавање, пластеника, кошница и опреме за пчеларство.

Представници градског Секретаријата за привреду, рекли су да су јавни позиви расписани као и да се формално не разликују од прошлогодишњих конкурса. Ове године подстицајна средства већа за 50 одсто него у 2017. години. Субвенвције ће као и прошле године бити 80% од цене купљеног материјала. Једна од новина је да 2018. године неће бити у програму подстицаја куповина трактора, већ ће се конкурс за механизацију односити на прикључне машине.

Представници градског Секретаријата за привреду - Управе за пољопривреду упознали су младеновачке пољопривреднике са детаљима, условима и критеријумима доделе подстицанјих мера за развој пољопривреде преко градских конкурса за воћарство и повртарство, механизацију, пчеларство и сточарство али и преко ИПАРД фондова.

altТрибину је отворила Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду која је поздравила учеснике који су се окупили упркос лошем времену што сведочи о великом интересовању пољопривредника за овај вид подстицаја. Она је истакла да, имајући у виду средства добијена прошле године, младеновачки пољопривредници могу и ове године да се надају успешном исходу конкурса за које се одлуче да аплицирају. Осим конкурса за наведене области, из града Београда су најавили и програма одласка на пољопривредне сајмове и изложбе као и бесплатне програме обуке.