logo

Спорт

Најава Новогодишњег турнира

 

Представници Организационог одбора, градске општине Младеновац и Судијске организације, одржали су данас заједничку конференцију за медије поводом предстојећег Новогодишњег турнира у малом фудбалу.

Tрадиционални Новогодишњи турнир у малом фудбалу (4+1) почиње 17. децембра у Спортском центру. Екипе се могу пријављивати до 16. децембра до 20,00 сати. Котизација по екипи је 10.000 динара за сениоре и 8.000 за ветеране.

У име генералног покровитеља турнира, градске општине Младеновац, председник општине Владан Глишић, рекао је да су значајни организациони и финансијски капацитети ангажовани у реализацију турнира. Глишић је изразио очекивање да ће на овогодишњем надметању учествовати рекордан број екипа и свима пожелео да уживају у предстојећем спортском догађају. Осим турнира, Глишић је најавио и велики број разноврсних спортских догађаја који очекују посетиоце Спортског центра током следеће године.

– Ситуација је била таква да су грађани напустили Спортски центар јер нису имали разлога да долазе. За ово кратко време, учинили смо доста да их вратимо у спортске хале, смањене су цене спортске и рекреативне понуде као и угоститељских услуга. Такође, доста средстава је добијено и од градског Секретаријата за спорт. Организовано је пуно програма, а највише смо поносни на 250 малишана који су овог лета научили да пливају у школи пливања коју је субвенционисала градска општина Младеновац – истакао је Глишић.

У организацију овог и најављених спортских догађаја, Спортски центар ће ући без једног броја радника који су проглашени технолошким вишком. Глишића смо питали колико ће нова организациона шема моћи да одговори захтевима одржавања масовних спортских догађаја.

– Спортски центар је годинама уназад био пример јавне установе где су људи запошљавани без икаквог система и логике. Дошли смо до тога да не постоје стручне службе које могу да одговоре захтевима посла, имате пример да је шеф рачуноводства по струци био керамичар. Заједно са синдикатима постигнут је договор, тако да су људи прихватили отпремнине, а направљена је добра организациона структура тако да Центар већ несметано функционише без девет радника. Суштина је да се то сигурно неће одразити на организацију спортских манифестација – каже Глишић.

Члан Већа градске општине Младнеовац задужен за спорт, Горан Спасојевић, најавио је да ће током квалификационог дела такмичења, по гупама, улаз бити бесплатан, док ће карта за елиминационе утакмице коштати 50 динара, уз напомену да ће током турнира за децу и жене улаз бити бесплатан.

– Све ово радимо само са једном жељом, а то је да турнир постане најзначајнији спортски догађај у региону. Уложено је доста труда, а финансијски је манифестација подржана од градске општине Младеновац и Спортског савеза. Сведоци смо да се доста публике вратило на трибине Центра, пре свега захваљујући спортским догађајима који су добро организовани. Верујем да ће наградни фонд од 500.000 динара привући велики броје екипа из целе Србије што нам гарантује добар фудбал. Играће се по правилима футсала тако да очекујемо фер игру. Позивамо и привреднике који ће свакако наћи свој интерес у ракламирању током једне масовне спортске манифестације као што је турнир у малом фудбалу – рекао је Спасојевић и најавио да ће се током зимског распуста одржати турнир млађих селекција у малом фудбалу.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.