Актуелности

Нови контејнери за одлагање комуналног отпада

Објављено у Актуелности.

 

Министарство заштите животне средине донирало је општини Младеновац 45 контејнера за одлагање комуналног отпада запремине 1.100. литара и 70 канти запремине 240 литара. Укупно 25 контејнера постављено је на јавним површинама на подручју Космаја, а преосталих 20 биће распоређено на другим локацијама где је то најпотребније. Канте за одлагање комуналног отпада биће постављене на старо градско гробље и гробље у Рајковцу.

Подршка Министарства заштите животне средине допринеће унапређењу јавне хигијене у општини али и подизању свести о потреби заштите животне средине.

Подсетимо, општина Младеновац проширила је зону изношења смећа на села која до сада нису била у систему организованог одношења смећа у циљу унапређења те комуналне делатности у општини. У Сенаји, Дубони, Шепшину, Великој Крсни, Рабровцу и Великој Иванчи постављено је150 нових контејнера са адекватним спремиштима, које екипе ЈКП „Младеновац“ празне два пута недељно. Још 420 контејнера биће распоређено у поменутих шест села по бочним улицама.Поред овога, са 50 нових контејнера допуњен је број контејнера у самом граду.

Kosmajkante1
Kosmajkante2
Kosmajkante3
Kosmajkante4