Актуелности

Нови санитети за младеновачки Дом здравља и Специјалну болницу за интерне болести

Објављено у Актуелности.

 

Возни парк Дома здравља Младеновац богатији је за ново санитетско возило са најсавременијом медицинском опремом захваљујући пројекту "Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19~" који реализује Министарство здравља Републике Србије.

„Ово је шесто санитетско возило које Хитна служба има захваљујући редовним донацијама Министарства здравља. Сва поменута возила су исправна и у функцији наших грађана. Довољан број возила је неопходан за рад Хитне службе јер покривамо веома разуђен терен са 54.000 становника. Осим хитних стања на која морамо да изађемо и да на лицу места пружимо помоћ, превозимо и животно угрожене пацијенате до здравствених установа у Београду, тако да је ово возило више него добродошло и надам се да ће се добра сарадња са надлежним министарством наставити и убудуће.

Захваљујем и Градској општини Младеновац која је учествовала у свим нашим досадашњим пројектима и помагала нам у ситуацијама када нам је помоћ била потребна“, каже др Душица Миловановић, директор Дома здравља Младеновац.

Осим за Дом здравља, Министарство здравља обезбедило је нова возила и за Геронтолошки центар и Специјалну болницу за интерне болести у Младеновцу. Члан Већа Градске општине Младеновац, Сузана Васић, истакла је да ће, захваљујући томе, рад ове три важне установе убудуће бити знатно олакшан.

Novisaniteti1
Novisaniteti2
Novisaniteti3
Novisaniteti4