Актуелности

За већу безбедност тракториста у саобраћају

Објављено у Актуелности.

Више од 80 младеновачких пољопривредника присуствовало је едукативној трибини о безбедности тракториста коју је организовала Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Младеновац.


Директор Агенције за безбедност саобраћаја, Бранко Стаматовић, нагласио је да је ово период године када трактористи највише страдају, као и да је један од најчешћих разлога неосветљеност трактора. Апеловао је на све који управљају пољопривредним машинама да у условима смањене видљивост користе жуто ротационо светло и табле за обележавање спорих возила.


Овом приликом, пољопривредници су упознати са детаљима јавног позива Агенције за безбедност саобраћаја за субвенцисање заштитних рамова за употребљаване тракторе. Сви учесници трибине добили су на поклон ротациона светла и табле за облежавање спорих возила.


Догађају су присуствовали и председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, председник Комисије за безбедност саобраћаја Стефан Ивановић и представници Пољопривредне стручне саветодавне службе Београд.

Traktoristi1
Traktoristi2
Traktoristi3
Traktoristi4
Traktoristi5