Актуелности

На Свечаној академији уручена јавна признања

Објављено у Актуелности.

Доделом јавних признања синоћ је на Свечаној академији одржаној у сали биоскопа свечано обележен 2. август - Дан општине Младеновац.
Академија је отворена поздравним говорима председника Супштине и Градске општине. Присутне госте најпре је поздравио председник Скупштине општине Младеновац, Радета Марић, који је честитао добитницима јавних признања. Он се захвалио сарадницима на целогодишњој сарадњи, али и опозицији на конструктивној критици рада власти.

– Празници су увек прилика за опуштање и свечану атмосферу, али не смемо заборавити да имамо још незавршеног посла и да морамо бити свесни да само изградњом друштва знања, да улагањем у младе, нашу будућност, спорт, културу у друштвену надградњу можемо да обезбедимо услове за добар живот будућих генерација. Солидарност и хуманост морају за нас претстављати темељну вредност – рекао је Марић.

Честитајућу добитницма овогодишњих јавних признања на заслуженим наградама, Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, је нагласио да су они својим радом учинили да наш град и наша села постану препознатљиви по истинским вредностима.

– На данашњи дан пре 118 година наш град је добио статус вароши. Младеновац је општина која је највећим делом изграђена у 20. веку, а сви знамо какав је то период био. Зато је и наш град доживљавао успоне и падове, рушења и изградњу, одласке и досељавања. Задња декада 20. века донела је нашој земљи али и нашем граду најтежа искушења од свог настанка. У тих десет година изгубили смо много и тај губитак се осећа и данас на улицама Младеновца.
Данас Младеновац мора да почне нови живот, данас Младеновац мора да пронађе себе. Сви знамо тужна истину да већ годинама стојимо у месту. Међутим, немамо права на песимизам ма колико он удобан био. Људи који живе са нама, који поштено и искрено раде свој посао без очекивања иакаве награде, највећи су залог да можемо опет покренути зарђали точак развоја наше општине. У то искрено верујем – рекао је Јовановић.

Након говора, председник општине је овогодишњим добитницима доделио општинске јавна признања.
Плакета општине Младеновац додељена је предузећу "Маковица" а.д. за хуманост и солидарност радника ове фирме приликом сакупљања новца за изградњу куће свом колеги. Захвалница градске општине Младеновац додељена је Олгици Станковић, наставници и директорки ОШ "Живомир Савковић" у пензији, за дугогодишњи успешан рад на унапређењу наставе и уређењу простора школе у којој је радила, као и Сандри Тагић, наставници ликовне културе у ОШ "Момчило Живојиновић", за волонтерски рад на ликовном уређењу екстеријера у ужем центру града и допринос успешној и квалитетној организацији манифестација од значаја за градску општину Младеновац.

Повеља градске општине Младеновац додељена је Предшколској установи "Јелица Обрадовић" за изузетне резултате остварене у претходој години у области социјалне и дечије заштите. Добитници Повеље су и Спортски савез Mладеновца за изузетне резултате остварене у претходној години у области спорта, Културно-уметничко друштво "Шумадија" у области културе, Јасмина Чабрило у области образовања и васпитања, Млекара "Границе" у области привреде и Предраг Младеновић за изузетне резултате остварене у претходној години у области пољопривреде.

За допринос у остваривању уметничких циљева школе Александри Иритано, ученици завршног разреда ОМШ "Стеван Христић" додељен је Мали грб градске општине Младеновац.

Највише општинско признање Грб градске општине Младеновац ове године је додељен Хаџи Живораду Марићу, свештенику за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво који доприносе развоју и афирмацији општине.

– Врло сам срећан и узбуђен јер нисам очикаво да ћу на овакав начин да се обратим мојим парохијанима. Обично сам то чинио са олтара. Једино могу да се придружим председницима који су пожелели да овај град и у будућности више напредује и да буде још више среће и успеха нашим грађанима. Захваљујем се грађанима Младеновца и свима вама који сте ме изабрали и ову награду доделили – рекао је Хаџи Живораду Марићу.