Актуелности

Паркинг сервис на тендеру

Објављено у Актуелности.

На данашњој седници Општинског већа, између осталог, усвојен је предлог одлуке о расписивању јавног конкурса за поверавање обављања посла коришћења, уређења и одржавања јавних паркиралишта и јавних гаража у Младеновцу.

Већници су данас, једногласно и без расправе усвојили следеће тачке :

I Предлог Одлуке о расписивање јавног конкурса за поверавање обављања комуналне делатности-коришћење, уређење и одржавање јавних паркиралишта и јавних гаража на територији градске општине Младеновац.

II  Предлог Решења којим се, као неоснована, одбија жалба бр. 7-353-7/2011 од 15.7.2011. године, коју је поднео Арсић Будимир из Младеновца, ул. Јанка Катића бр. 23/1, против решења Одељења за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине Управе градске општине Младеновац бр. 7-353-7/2011 од 27.6.2011. године.

III Предлог Решења којим се, као неоснована, одбија жалба бр. 7-353-10/2011 од 12.7.2011. године, коју је поднео Исаиловић Станко из Младеновца, ул. Кајмакчаланска бр. 19, против решења Одељења за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине Управе градске општине Младеновац бр. 7-353-10/2011 од 29.6.2011. године.

Под тачком Разно, председавајући Већа, Бранислав Јовановић, предложио је следеће тачке :

1. Предлог Програма набавке и поделе грла квалитетних приплодних јуница на територији градске општине Младеновац.
Образлажући ову тачку, Бранислав Јовановић је рекао да ће средства за овај програм обезбедити Република Србија и Град Београд у односу 80 - 20%.

2. Предлог Решења којим се, као неоснована, одбија жалба бр. 3668 од 12.11.2007. године, коју је поднела Ђурђевић Зорице из Младеновца, ул. Радоја Домановића бр. 7, против решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове Општинске управе општине Младеновац бр. 7-353-20/2005 од  8.11.2007. године.

3. Предлог Решења којим се, као неосноване, одбија жалба бр. 7-353-9/2011 од 14.7.2011. године, коју је поднела Ђурђевић Зорица из Младеновца, ул. Радоја Домановића бр. 7 и жалба бр. 7-353-9/2011 од 30.7.2011. године, коју је поднео Павловић Горан из Младеновца, преко пуномоћника адв. Кеча Светлане из Младеновца, ул. Доктора Руса бр. 42,  против решења Одељења за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине Управе градске општине Младеновац бр. 7-353-9/2011 од 28.6.2011. године.

Ове тачке су такође усвојене једногласно и без расправе.

Такође, под тачком Разно, Јовановић је изнео и предлог да се из резервисаних средстава ЈП ДИП- а Младеновац помогне Удружењу пензионера којe крајем месеца идe на Олимпијаду. Он је рекао да би се помоћ састојала у плаћању смештаја у Соко Бањи у износу од око 70.000 динара.

Директорка ЈП "ДИП Младеновац", Снежана Трипковић је, у оквиру ове тачке, прокоментарисала да мора да се води рачуна о свим Клубовима пензионера који, такође, имају велике проблеме.

– Клуб пензионера у Драпшину је у просторијама "Петра Драпшина", и имају страх да више неће имати своје просторије. Тако да морамо да преговарамо са "Драпшином" и обезбедимо да то буду њихове трајне просторије – истакла је Трипковићева.

Бранислав Јовановић је рекао да је у току договор са ХК "Петар Драпшин" око решавања поменутог, као и других проблема.

– Има ту још проблема који нису решени, од Дома здравља, игралишта, улица које се скоро све воде на "Петар Драпшин" и то је мало тежак проблем који кад год крене напред толико се и врати назад. Могу само да кажем да је решавање у току. Имовина је ХК "Петар Драпшин" који је наш највећи дужник, после "Инфостана", али покушаћемо на обострано задовољство да овај проблем решимо – рекао је Јовановић, након чега је овај предлог једногласно усвојен.

Као последњу тачку под ставком Разно, Јовановић је изнео проблем Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић - Геџа".

– Уз доста муке и напора који улажемо да помогнемо људима у Спортском центру, наишли смо на један велики проблем који, на жалост, нећемо успети да решимо. Ради се о наплати дуга према Граду Београду која је стала и износ од 15 милиона динара у овом тренутку не верујем да ће бити наплаћен. Тако да Спортски центар улази у велики проблем јер не да се планирало тих 15 милиона, него, што се каже, унапред је потрошено као да је ту. У резервисаним средствима нам је остало 1.511.000 динара, тако да не бих потрошио све на Спортски центар, али бих определио 1.000.000 динара за санацију тренутног стања, односно плаћање енергената и оно што им је најнеопходније, тако да нам остане још неки динар јер ће сигурно бити још оправданих захтева, а крај године је далеко – рекао је Јовановић.

Ова тачка је усвојена једногласно и без расправе.