Актуелности

Посета руских привредника

Објављено у Актуелности.

Шесточлана делегација привредника из Иванова борави у дводневној посети Младеновцу.Након обиласка младеновачких фирми "Прогрес", "Интекс", Млекаре "Границе" и "Голд Пак", привреднике из Русије данас су угостили Бранислав Јoвaновић, председник Градске општине Младеновац и Дејан Чокић, заменик председника.

Руску делегацију је кроз младеновачка предузећа провео Драган Павловић, члан Општинског већа. Јовановић је укратко упознао госте са историјом Младеновац и основним карактеристикама тренутног стања у нашој општини.

Као један од примера, Јовановић је навео да је до недавно доста воћа из наше општине одлазило за Русију, али да су се после субвенција које Италија даје својим пољопривредницима, купци из Русије окренули ка италијанском тржишту.

– То је најбољи доказ да држава мора да стане иза својих произвођача – рекао је Јовановић

Иначе, ово је прва посета представника фирми из руског града Иванова нашој општини, али и Србији уопште. Окупљени у федералну организацију "Потпора" која окупља преко 1.000 малих и средњих фирми из Русије, привредници су посетили Младеновац како би са колегама из наше општине размотрили варијанте будуће економске сарадње.

– Овде смо како би успоставили економске контакте између ваших привредника и компанија из Иванова. У нашој делегацији су људи чије фирме се баве производњом у области текстила, хемијске индустрије, грађевине и консалтинга. Циљ нам је да направимо контакт са вашим фирмама, у директном сусрету без посредника. Информације које добијемо овде пренећемо у седишта наших компанија, али и осталим фирмама у Русији. Трудимо се да нађемо тачке спајања између наших фирми и надам се да ће ова визита имати очекиване резултате – рекао је Василији Сфарцов, председник регионалног одељења за Ивановску област организације "Потпора".