logo

Актуелности

Обележен Светски дан Рома

Поводом 8. априла - Светског дана Рома, председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и чланица Већа за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, Сузана Васић, примили су младе припаднике ромске популације, ученике и студенте, успешне у областима којима се баве.


Честитали су припадницима ромске националне мањине Међународни дан Рома истакавши да Општина Младеновац посебну пажњу посвећује унапређењу положаја ромске заједнице кроз активно укључивање у све друштвене токове живота као и да су у том смислу реализоване бројне активности из области социјалне и здравствене заштите, образовања и запошљавања. Нагласили су да ће Општина и убудуће пружати подршку и помоћ ромској популацији са циљем обезбеђивања квалитетнијих услова живота у свим сегментима.


Пријем је организован за Дејану Јоцић, ученицу средње Медицинске школе, Андреја Дубочанина, такмичара Карате клуба Младеновац, првака државе у катама и освајача трећег места на Балканском првенству у катама, Милицу Реџеповић, студента друге године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду и члана наставно-научног већа, Алена Ђорђевића, ученика првог разреда ОШ „Свети Сава“, иначе учесника такмичења малих мислиша из математике, Михајла Сталовића, ученика ОШ „Свети Сава“ и треће године Основне музичке школе „Стеван Христић“ и Синишу Димића, ученника младеновачке Гимназије, организатора хуманитарног концерта у Центру за кутлуру и туризам са којег је цео приход од продатих карата дониран Дневном боравку за смештај деце са сметњама у развоју.
Као мали знак пажње за успехе које су постигли, младима су уручени поклон ваучери.

RomskiDjaci1
RomskiDjaci2
RomskiDjaci3
RomskiDjaci4
RomskiDjaci5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.