Актуелности

Одржана општинска Скупштина

Објављено у Актуелности.

На јучерашњем заседању Скупштине ГО Младновац усвојен је ребаланс буџета, као и ребалански програма пословања општинских јавних предузећа.

Последњим ребалансом општински буџет износи 670.047.192,00 динара. Средства од накнаде за коришћење грађевинског земљишта од 37.000.000 динара користиће се за отплату кредита код банке "Интеза" узетог за обнову путне мреже на триторији наше општине. У текућу буџетску резерву издвојено је 500.000 динара. Буџет се увећава за пренета средства из претходне године од 17.397.588 и додатна средства индиректног корисника буџета од 24.600.392 динара.

Скупштина је усвојила Локални акциони план развоја социјалне политике градске општине Младеновац 2012-2016. Овај план изражава дугорочне планове локалне самоуправе да побољша услове живота социјално угрожених лица. План се односи на сва лица која се налазе у стању социјалне потребе, а према подацима Градског центра за социјални рад, на територији наше општине тренутно се налази 3.971 корисника социјалних услуга.

Осим усвајања буџетског ребаланса Скупштина је усвојила и ребалансе програма пословања јавних предузећа и установа. Такђе, образовна је Комисија за спровођење комасације, а усвојен је и шестомесечни извештај о раду Управе ГО Младеновац за другу половину прошле године.